Lainaamonäyttely Lapin keskussairaalan Hiljaisessa huoneessa

07.02.2017

Auringonkultaama

Hiljainen huone - Sairaalagalleria – Lapin taiteilijaseuran lainaamonäyttely 6.2.2017 – 5.3.2017

Lapin keskussairaalan Hiljainen huone on tarkoitettu sairaalan asiakkaiden toipumisen tukemiseen. Hiljaiseen huoneeseen on koottu Lapin taiteilijaseuran taidelainaamon kokoelmasta näyttely, Auringonkultaama. Kuvataide elähdyttää ja tuo iloa ja mielihyvää sairaalan asiakkaille. Näyttelyn nimi Auringonkultaama on näyttelyssä esillä olevan Eliina Hurtigin maalauksen nimi. Kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä tai lainattavissa Galleria Napan kautta.

Näyttely on avaus Lapin taiteilijaseuran pitkäaikaiselle tavoitteelle viedä taidelainaamon teoksia julkisiin tiloihin ja laitoksiin. Näyttelystä ja Galleria Napan taidelainaamosta on mahdollista lainata kuvataidetta yksityisiin koteihin tai esimerkiksi yrityksiin kuukausimaksua vastaan. Hiljaisen huoneen näyttelyssä teokset ovat lainassa, mutta samalla lainattavissa ja myynnissä näyttely-yleisölle. Myynti ja lainaus tapahtuu Galleria Napan kautta.

Auringonkultaama-näyttely on osa Lapin sairaanhoitopiirin Taide tavoittaa -hanketta. Hankkeen lähtökohtana on taiteen saavutettavuuden parantaminen ja taidetoiminnan juurruttaminen osaksi sairaanhoitopiirin eri yksiköitä. Hankkeen tavoitteena on taiteilijoiden ja sairaalan yhteistyön lisääminen. Hankkeen aikana paikallisia ammattitaiteilijoita ja yhdistyksiä on osallistunut taidetoiminnan kehittämiseen ja henkilökunnan tukemiseen ideoiden ja taiteen toteuttamisessa. Toiminta keskittyy taiteen ammattilaisten työn viemiseen sairaalan eri yksiköihin. Taiteen edistämiskeskuksen rahoittamalla hankkeella pyritään vaikuttamaan taiteen ja kulttuurin vakiintumiseen osaksi sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

Näyttelyn taiteilijat:

Jouko Alapartanen