Kesänäyttely Sampokeskukseen

09.06.2018

Lapin taiteilijaseuran kesänäyttely tulee tänä kesänä kaupunkilaisten ja matkailijoiden keskelle kauppakeskukseen. Sampokeskuksessa lauantaina 16. kesäkuuta avattava Taidesampo valottaa mielenkiintoisella tavalla tämän päivän lappilaisen kuvataiteen olemusta.

Heinäkuun loppuun saakka avoinna oleva kesänäyttely levittäytyy Sampokeskuksessa kahteen tilaan: toisessa on kuratoitu teoskokonaisuus ja toisessa Lapin kuvataiteen myyntinäyttely, jossa osa teoksista on myös lainattavissa kuukausivuokralla.

Kesänäyttely on tuotettu Lapin taiteilijaseuran, Sampokeskuksen, Rovaniemen Kehityksen ja Taiteen edistämiskeskuksen Rovaniemen toimipisteen yhteistyönä. Yhteistyö lähti liikkeelle Rovaniemen Kehityksen ideasta tuoda vapaisiin liiketiloihin kaupunkikeskustaa elävöittävää toimintaa. Kehittämisyhtiön kautta palkatut kaupungin kesätyösetelillä työllistettävät nuoret auttavat myös näyttelyn valvonnassa.

Näyttelyn tavoitteena on palvella kaupunkilaisia tuomalla näyttely sinne, missä ihmisetkin liikkuvat. Näyttelyn toisena kohderyhmänä ovat kaupungin kesämatkailijat.

Lisätietoa täältä