Piirustusluokka

Ylläs
Tunturintie 54
Äkäslompolo

Avoinna luontokeskus Kellokkaan aukioloaikoina:
Aukioloajat www.luontoon.fi

Avajaiset Galleria Kellokkaassa pe 6.10. klo 14–16. Tervetuloa!

Piirtämisen rajoilla

Piirustusluokka-taideryhmä koostuu kahdeksasta kuvataiteilijasta, joita yhdistää intohimo piirtämiseen. Vaikka he yleensä työskentelevät piirtämisen lisäksi kuvataiteen eri menetelmin ja tekniikoin (kuvanveisto, maalaus, grafiikka, ympäristötaide tai valokuvaus), on ryhmän mielestä piirtäminen kaiken kuvan tekemisen perusta.

Piirustusluokassa yhdistyvät kunkin tekijän oma taiteilijuus sekä yhdessä tekeminen.

Julkinen piirtäminen on oleellinen osa yhdessä työskentelyä. Jo ennen varsinaisen ryhmän perustamista, osa ryhmäläisistä osallistui yleisön edessä piirtämiseen erilaisissa kulttuuritapahtumissa. Piirtämisen himo alun perin toi nämä kuvantekijät yhteen.

Ryhmän jäsenet ovat Jari Järnström, Jukka Kinanen, Hanne Lindström, Maarit Malin-Pötry, Maaria Märkälä, Timo Partanen, Reijo Puranen ja Veera Saurama.

Piirustusluokka on pitänyt aikaisemmin näyttelyitä tm-galleriassa Helsingissä 2005, Taidepanimon Akkulataamossa Lahdessa 2007, Promenadigalleriassa Hyvinkäällä 2007, Järvenpää-talon galleria Järnätissä 2008, Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä 2010, Drawing Gallery D5:ssä Kaapelitehtaalla Helsingissä 2012, Poriginal Galleriassa 2014 ja Kanneltalon galleriassa 2014 ja Viron Viljandissa Kondase-keskuksessa 2016.