Joseph James

Korundi, Rovaniemi

Tiistai-sunnuntai klo 11-18

Syyskuun taiteilija Joseph James

Lapin taiteilijaseura ja Rovaniemen taidemuseo tiivistävät yhteistyötään. Lapin taiteilijaseura on useiden vuosien ajan esitellyt Galleria-taidelainaamo Napan yhteydessä yhden jäsenensä kuukauden taiteilijana. Syyskuun alusta lähtien Lapin taiteilijaseuran kuukauden taiteilija esitellään Kulttuuritalo Korundin kahvilan yhteydessä. Korundissa kuukauden taiteilija saa reilusti enemmän tilaa ja näkyvyyttä teoksilleen. Lisäksi jatkuva yhteistyö alueen kahden vahvan kuvataidetoimijan välillä saa konkreettisen muodon.

Rovaniemen taidemuseo pitää tärkeänä lappilaisten kuvataiteilijoiden näkyvyyttä Kulttuuritalo Korundissa. Matkailijat ja muut Korundin vieraat voivat museo-, konsertti- tai kahvilavierailullaan samalla tutustua lappilaiseen nykytaiteeseen.

Syyskuun kuukauden taiteilijana Lapin taiteilijaseura ja Kulttuuritalo Korundi esittelevät amerikkalais-syntyisen Joseph Jamesin (s. 1979), joka on valmistunut vuonna 2010 Kuvataideakatemiasta. Hän on opiskellut kuvataidetta myös Winthropin yliopistossa South Carolinassa sekä Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulussa. Joseph Jamesin taiteellinen työskentely on yhdistelmä piirtämistä, maalausta, grafiikkaa ja veistoa. Hän tuo nämä traditiot yhteen tekemällä käsin paperileikkauksia piirroksista. Työn intensiivisyys, fyysisesti vaativa leikkausprosessi, hänen käyttämänsä materiaalit sekä piirrostensa aiheet tekevät Jamesin työhön sisällön.  James on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla ja hänen teoksiaan on mm. Kiasman, Espoon modernin taiteen museon Emman ja Hämeenlinnan taidemuseon kokoelmissa.