Minna Rimpiläinen

Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna joka päivä 11-18

Kun katson syvälle, näen tähdet

Lapin taiteilijaseuran kuukauden taiteilija Minna Rimpiläinen on tekstiilitaiteilija ja terapiaohjaaja, joka pohtii teostensa kautta elämää ja ihmistä. Taiteilijaa kiinnostaa, kuinka paljon tunnemme itseämme, mitä koemme ja miten elämme.

Näyttelyn töissä huovutettu villa yhdistyy labyrintissä ja sokkelossa perinteisten raanujen muodostamiin seinämiin. Taiteilijan aikaisemmissa näyttelyissä teemana on ollut mm. pohjoinen luonto saduissa ja tarinoissa. Pohjoinen luonto, sen valo ja pimeys ovat keskeisiä tässäkin näyttelyssä.

Minna Rimpiläinen on suunnitellut ja toteuttanut 2000-luvun alussa Rovaniemen seurakunnan Tavivaaran siunauskappelin alttaritaulut ja kirkkotekstiilisarjat molempiin kappelisaleihin. Taiteilija on aiemmin osallistunut useisiin näyttelyihin mutta perustettuaan vuonna 2012 AurinkoPuro-yrityksensä, hän on oman taiteen tekemisen sijaan ohjannut kädentaitoja ja taidetyöskentelyä erilaisille ryhmille.

"Kuukauden taiteilija-teema antoi aiheen ottaa aikaa omaan taiteen tekemiseen. Kaksi näyttelyn teoksista on syntynyt viimeisen kuukauden aikana ennen näyttelyä. Labyrintit, niiden symboliikka ja toteutus taideteokseksi on kiehtonut jo pitkään. Ajatus labyrintin sisälle menemisestä on kiehtova, aivan kuin jotain minussa kuolisi, päästäisin irti. Ja kun kuljen ulos labyrintistä, jotain uutta syntyy tilalle. Tämä on teema, joka elää sisälläni ja puhuttelee. Ehkä olen vielä matkalla ulos labyrintistä."

Yhteystiedot:
Minna Rimpiläinen