Taiteilijakotiresidenssiverkosto

Lapin taiteilijaseura esittelee neljä lappilaista taiteilijakotia, joita käytetään residenssitoimintaan. Rovaniemellä, Muodoslompolossa, Sodankylän Askassa ja Kolarin Sammalvaarassa sijaitsevat residenssit ovat Lapin taitelijaseuran jäsenten koteja, joissa on majoitus- ja työhuonetilaa.

Residenssiverkoston idea liittyy viimeaikaisiin trendeihin, joissa yksityiskoteja käytetään täydentämään matkailun majoituskapasiteettia. Tavoitteena on kehittää muun muassa residenssivaihtoa, jonka avulla myös lappilaisia taiteilijoita saadaan maailmalle.

Taiteilijakotiresidenssissä kuraattorit, taiteilijat, kriitikot ja muut taidemaailman toimijat verkostoituvat luontevasti paikallisten taiteilijoiden kanssa.