Sini-Meri Hedberg

96400 ROVANIEMI

Avoinna arkisin kello 8-16

TUULEE

Tuulee -näyttelyssä nähdään maisemallisia akryyli- ja öljyvärein toteutettuja tuuliaiheisia maalauksia. Taiteilija on tarkastellut tuulen luonnetta ja etsinyt sille kuvallisia ilmaisuja.

Tuuli on liikettä, jatkuvaa muutosta ja ajattelen sen olevan myös olemisen vertauskuva. Olen kiinnostunut tuulen n ä k y m ä t t ö m y y d e s t ä; tuuli itsessään on näkymätön, mutta sen havaitsee liikkuvissa lehdissä, aalloissa, maisemassa, pilvissä. Mietin myös miltä näyttää abstrakti maalaus, jossa näkyy vain tuuli, onko sellainen edes mahdollista?

Väri ja viitteellisesti maalattu horisontti johdattelevat eksistentiaalisten kysymysten äärelle: Miten määritellä ihmisen aika ja oleminen? Mikä on tämä hetki, läsnäolo? Olen kiinnostunut ajan ja tunteiden liittämisestä maisemallisiin elementteihin.

Tuulee-näyttely on ollut esillä elokuussa Tampere Majassa Tartossa.
Näyttelyä on tukenut Turun Taideyhdistys.

***

Sini-Meri Hedberg (s. 1972) on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2004 Turun Taideakatemiasta pääaineenaan maalaus. Hedberg tunnetaan usein pastellisävyisistä ja maisemallisista maalauksistaan, joita inspiroivat pohjoinen taivas, abstrakti ekspressionismi ja saksalainen 1800-luvun romanttinen maisemamaalaus.

Hedberg on osallistunut aktiivisesti yhteisnäyttelyihin; tänä kesänä hän oli mukana Pohjoismaisen Taideliiton yhteisnäyttelyssä Oxygenum Vetelin Taidekartanolla. Viimeaikaisia yksityisnäyttelyitä on ollut mm. Galleria G:ssä Helsingissä, Galleria Joellassa Turussa ja Galerie Pleikussa Berliinissä.

Hedberg on Taidemaalariliiton, Turun Taitelijaseuran ja Lapin Taiteilijaseuran jäsen.

Teostiedot: Sarjasta Tuulee, 2019,  akryyli kankaalle, 30 x 30 cm

Kotisivut: www.sinimerihedberg.com