Kaikuja pohjoisesta

KAKSLAUTTANEN ART GALLERY
Kakslauttanen Arctic Resort, West Village, 99830 Saariselkä, Finland
Tel. +358 40 651 5592

Kakslauttanen Art Galleryn ryhmänäyttelyn ”Echoes from the North / Kaikuja pohjoisesta” avajaiset pidetään 29.9.2018 klo 14-17. Galleristi Hanna Kress kuratoi näyttelyn Lapin taiteilijaseuran jäsenten hakemusten perusteella. Mukaan valittiin seuraavat taiteilijat:Maria Huhmarniemi, Eliina Hurtig, Marjo Hyttinen, Risto Immonen, Helena Junttila, Ilona Kivijärvi, Kazuko Kizava, Tuomas Korkalo, Leila Lipiäinen, Pirjo Nykänen, Marjo Pernu, Raisa Raekallio & Misha del Val, Oili Tornberg ja Kari Tuisku.

Kuraattori Hanna Kress kutsui näyttelyyn mukaan lisäksi myös taiteilija Marja Helanderin sekä italialaisen taidemaalarin Simafran. Firenzestä kotoisin oleva, kansainvälisestikin tunnettu taiteilija Simafra (Riccardo Prosperi) osallistuu näyttelyyn kahdella Lappi-aiheisella maalauksellaan.

Näyttelyssä on esillä maalausten ja veistosten lisäksi myös installaatioita, valokuvaa sekä mediataidetta. Avajaisissa nähdään performanssi ”Maisemapiiri”, joka on syntynyt kuvataiteilija Eliina Hurtigin, tekstiilimuotoilija Minna Koveron, viulisti Anniina Poikelan ja tanssija Pia Lindforsin yhteistyössä. Maisemapiiri sana viittaa pohjoisiin sielunmaisemiin, nuotiopiirien yhteisiin tunnelmointeihin ja vaihtuvien vuodenaikojen ilmapiireihin. Avajaisten yhteydessä esitellään myös Lapin yliopistolla edellisenä päivänä julkaistu ”Ympäristötaidetta matkailuun” -kirja.

Samaan aikaan Kakslauttasessa avataan myös Irene Kangasniemen ja Oda-Liv Koiviston yhteisnäyttely ”Multiformes – tarinallisia taidekäsitöitä Lapista”, joka on jo aiemmin ollut esillä Rovaniemellä Arktikumissa sekä Inarissa Siidassa. Teemana on ihmisten ja luonnon suhde sekä lappilaisen tarinallisuuden anti kulttuurien kohtaamiseen. Näyttely sijaitsee gallerian vieressä olevassa tilassa Kakslauttasen West Villagen uuden Iglu-tornin juurella, ja on esillä 1.10.2018-31.1.2019.

Taiteilijat

Eliina Hurtig