SuomeksiIn English

Tuomas Korkalo

13.08.2016

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Koeputkimaalauksia - Test Tube Paintings

Rovaniemeläinen Tuomas Korkalo on valmistunut kuvataiteilijaksi Imatran taidekoulusta vuonna 2008. Korkalo käyttää taiteessaan monia eri medioita piirtämisestä ja maalauksesta installaatioihin sekä sosiaalisen taiteen ja ympäristötaiteen menetelmiin. Oppiminen, matkustaminen ja vuorovaikutus työskentelyssä on hänelle tärkeää. Korkalo on osallistunut yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2000 alkaen. Hän on Taidemaalariliiton ja Lapin taiteilijaseuran jäsen. 

Studio Mustanapan koeputkimaalaukset ja lasipullot tuovat mieleen "hullun tiedemiehen" laboratorion tai alkemistin kammion. Alkemia oli muinainen oppi, jossa yritettiin valmistaa kultaa vähemmän jaloista metalleista tai löytää eliksiiri, joka tuottaa pitkän elämän tai kuolemattomuuden. - Kiehtovaa pseudotiedettä, jota pidetään nykyisen kemian vastakohtana. 

Värien maailmassa sininen Lapis Lazuli on ollut kautta aikojen erittäin kallis väriaine, jota vain harvasta maailman kolkasta on löydetty. 1800-luvulla kemian alalla järjestetyn kilpailun tavoitteena oli löytää resepti Lapis Lazulia vastaavaksi, mutta halvemmaksi pigmentiksi. Synteettinen ultramariini French Ultramarine keksittiin tuolloin. Tämä on sitä kemiaa, joka ilahduttaa nykytaiteilijoita. 

Väri on valoa ja fysiikkaa. Pigmentti heijastaa valoa, ja näyttäytyy meille tiettynä värinä. Jokainen ihminen kokee ja näkee värit omalla tavallaan. Silmän kautta impulssi lähtee aivoihin ja koemme värin. Värejä ei tarvitse ymmärtää, mutta niistä voi senkin edestä nauttia. 

Studio Mustanapaan taiteilija rakentaa tilan, jossa aihetta lähestytään "alkemisesti tutkien" sekä materiaaleilla ja väriaineilla leikkien. Rovaniemen taidemuseon Kuukauden taiteilija-näyttelyssä syyskuussa aihetta käsitellään pelkistetymmin. 

"Koeputkimaalausteni lähtökohtana ovat värit ja väriteoriat. Teoksia voi ajatella osiin pilkotuiksi maalauksiksi, jotka on sullottu laborantin astioihin."

Taiteilijan yhteystiedot: tuomas.korkalo(at)gmail.com

Näyttelyn avajaisia vietetään Galleria Napassa perjantaina 12.8.2016 kello 18:00 alkaen. Tervetuloa!