SuomeksiIn English

Riikka Jokiaho & Jaana Kortelainen

03.09.2016

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

LIBERA ME

Libera me-näyttely kertoo kuolemasta ja katoamisesta tai olomuodon muuttumisesta. 

Lanka materiaalina vertautuu elämänlankoihin, sekoittuviin pasmoihin eli ansalankoihin, virtaukseen, DNA-rihmoihin. Virkkaavat ja purkavat kädet ovat muutoksen katalysaattoreita, jotka rakentavat ja tuhoavat. Omat kätemme rakentavat ja purkavat elämää, unelmia, toiveita, omien ja toisten. 

Tienviitat näyttävät opastavan mutta välillä ne puuttuvat kokonaan. Tosiasiassa koko olemisen prosessi on kaaos. 

Välillä kuljemme virtauksessa kannateltuna, välillä sekoittuvien elämänlankojen kiinni pitäminä, pääsemättömissä. Meitä ajaa suuri vapauden kaipuu. 

Välillä ihmisestä nousee pyyntö: "Libera me, vapauta minut!" Elämästä, toistosta, toisista ihmisistä, yksinäisyydestä, karmasta, kuolemasta, pakosta, rimpuilusta, pyrkimyksistä. Ja todellinen vapaus ON vasta kuolema, kaikkien pyrkimyksien loppu. Jollei sitten...DNA kutoudu uudelleen johonkin uuteen muotoon. Ja elämä kauhuineen ja riemuineen pakottaa materian liikkeelle uudelleen. 

Riikka Jokiaho asuu ja työskentelee Kolarissa. Jaana Kortelainen asuu ja työskentelee Tampereella. Näyttely on monitekniikkainen kokonaistaideteos. 

KIITOKSET
Lankatehdas Novita Oy on lahjoittanut materiaaliksi teosta varten laaduntarkkailussa poistettuja vähittäismyyntiin sopimattomia lankaeriä. Novitalle erityiset kiitokset yhteistyöstä ja työn tukemisesta.
Kiitokset myös Pirkanmaan Kierrätys- ja työtoiminta ry:n ylläpitämälle Nextiilille, joka on lahjoittanut ylijäämälankoja ja neuleita. 
Kiitos Mikko Jokiselle avusta ja tuesta.

Riikka & Jaana

Avajaiset perjantaina 2.8.2016 kello 19:00 alkaen. Tervetuloa!

Teostiedot: Nimetön virtaus, lankainstallaatio, koko: muuttuva

Taiteilijoiden yhteystiedot: riikka.jokiaho(at)gmail.com
jaana.kortelainen(at)pp.inet.fi