SuomeksiIn English

David Muth

03.06.2017

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Christmas Piece

Acceleration. Christmas. Combustion Engine. Consumerism. Globalization. Religion. Rotation. Tradition. Transformation. Tree. 

David Muthin Christmas Piece -videoteoksessa kuusi pyörii polttomoottorin voimalla. Koneenkäyttäjinä toimivat laitteen toteuttaneet Pentti Aaltonen ja Markku Österman. Idea teoksesta on syntynyt alkuvuodesta 2010 Turussa.

David Muth (s. 1971) on taiteilija, muusikko ja ohjelmoija. Hän vietti lapsuutensa Salzburgissa, Itävallassa, ja opiskeli digitaalisen taiteen maisteriksi Middlesexin yliopistosssa Britanniassa.

Muth työskentelee tällä hetkellä Turussa ja Wienissä. Muthin teoksissa yhdistyvät käsitteellinen ja kokeileva lähestymistapa, ja niissä on viitteitä hänen arkkitehtuuritaustastaan. Teosten tekotapa vaihtelee installaatioista vuorovaikutteisiin ympäristöihin, videoteoksiin ja kokeilevaan dokumentointiin. Hän myös säveltää ja esittää musiikkia.

Muthin teoksia on ollut laajalti esillä kansainvälisissä näyttelyissä mm. Montrealin nykytaiteen museossa, Kiasmassa, Ars Electronicassa Linzissä Itävallassa ja ISEAssa (International Symposium of Electronic Art) San Josessa Yhdysvalloissa. Hän opettaa Goldsmiths Collegessa ja Royal College of Artissa Lontoossa.

Konsepti ja toteutus: David Muth. Koneenrakennus: Pentti Aaltonen, Markku Österman. Kiitokset: Elina Ovaska, Jari Kallio, Tuire Ovaska, Kimmo Modig, Heidi Lind, Maarit Lehtola, Jouna Karsi, Hanna Seppänen, Jaakko Aaltonen, Jaska Wigren & James Auger

Teosta on tukenut Itävallan opetus- ja kulttuuriministeriö.