SuomeksiIn English

Anna Puhakka

26.08.2017

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Tervetuloa avajaisiin 25.8. kello 18!

Desolati Piscis

Desolati Piscis - Luonto, teknologia, rituaali

Desolati Piscis -näyttelyssä tutkitaan ilmaston lämpenemistä, teknologiaa ja monikulttuurisuutta suomalaisen mytologian kautta. Näyttely on itsessään suuri tilataideteos joka koostuu 2016–2017 luodusta grafiikasta, veistoksesta ja äänitaideteoksesta. Yhteistyössä teokset sukeltavat vedenalaiseen maailmaan, jossa aika kuten ääni kulkee mystisiä ratojaan.

Puhakan maailmassa Muinaiskalanpyydys muistuttaa teknologisesti utopistista keksintöä joka on vailla aikakautta – rakennettu keskiajan talvella himmelitekniikkaa käyttäen. Täällä kalat vaeltavat siteeraten suuria mystikoita, shamaaneja ja teknologian edelläkävijöitä. Ahdin taru muovautuu loitsuksi ja luonnontilamme indikaattoriksi.

Anna Puhakka (s. 1983 Tampere) on poikkitieteellinen taiteilija ja kulttuurityöntekijä, joka luo pääosin paikkasidonnaisia taideteoksia. Luonto, rituaali, teknologia ja näiden väliset voimasuhteet ovat keskeisiä aiheita hänen taiteessaan. Muita usein esiintyviä teemoja ovat monikulttuurisuus, karjalaisuus, myytit ja evoluutio. Puhakan teokset pyrkivät hienovaraisesti herättämään performatiivisia reaktioita katsojiltaan liikkeen, äänen ja kosketuksen kautta. Puhakka asuu ja työskentelee Helsingissä.

Teostiedot: Depth/Syvyys, 2017, monotypia

Taiteilijan yhteystiedot: annapuhakka.com, info(ät)annapuhakka.com