SuomeksiIn English

Huovinen & Hetemäki

14.04.2018

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Space World

Space World on Niina Huovisen ja Laura Hetemäen yhteistyössä syntynyt näyttely. Hetemäki installoi keramiikkaveistoksia ja löydettyjä esineitä Studio Mustanapan lattialle. Huovinen tuo tilaan animaation, joka peilautuu Hetemäen teoksiin. Taiteilijat ovat käyneet työskentelyprosessin aikana keskusteluja, joiden kautta teoksia yhdistäväksi tekijäksi on noussut ajan kokeminen.

Huovisen animaatiossa erilaiset ajanjaksot ja tunnelmat alkavat ja päättyvät. Äänet, valo ja voimakkaat värit muuttavat mustan studiotilan tunnelmaa. Hetemäen teokset koostuvat useista pienistä osista, jotka muodostavat yhdessä suuremman kokonaisuuden. Keräily, sattumat ja luottaminen siihen, että teos lopulta kertoo mihin muotoon sen on asetuttava, ovat olennaista Hetemäen työskentelyssä.

Huovinen kertoo: ”Viime vuosina olen joutunut pohtimaan alun ja lopun merkitystä uudelleen. Varsinkin lopun. Alku ja loppu ovat keskenään aivan yhtä suuria mysteereitä. Mistä me tulemme ja minne menemme. Meitä kaikkia yhdistää sama tiedottomuus. Puhumme ikuisuudesta, vaikka meillä kenelläkään ei ole siitä varsinaista kokemusta.”

Hetemäki pohtii: ”Me olemme koko ajan tulossa jostain ja menossa jonnekin. Onko aika muutos? Aika ei ole helminauha, jonka helmiä voi laskea järjestelmällisesti. Jokainen kokemus liikkuu sekä taakse että eteen päin. Tässä hetkessä on läsnä kolme ajan olomuotoa: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus.”

 

Taiteilijoiden yhteystiedot:

Niina Huovinen: www.niinahuovinen.com

Laura Hetemäki: laurahetemaki.wordpress.com

Teostiedot: Laura Hetemäki: Space World. 2017. Keramiikka.