SuomeksiIn English

Ivana Julma

01.09.2018

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Tuntemattomien Jumalanäiti

"Osta taulu, niin koira saa luun. Teen myös tilaustöitä. Osta oma epäpyhä ikoni autoon, mökille, työpaikalle, veneeseen, autotalliin tai huussiin, missä nyt tykkäät kökkiä paljon.. Kristityille: Ripusta ikoni oikeaoppisesti naama seinäänpäin ja vielä kaiken varalta pää alaspäin. Heitä televisio ulos talostasi, samoin radio jos sellaisen omistat. Nyt kuunnellaan pimeää radiota. Pistä pussi päähän ja mene siivouskomeroon. Näin et palvo epäjumalan kuvia, tai mitään muitakaan kuvia. Minäkin uskon ilmestyskirjaan, loppumattomaan vihaan ja lohikäärmeisiin. Luin kaikki Harry Potterit."

- Ivana Julma

Traditionaalisessa ikonissa ihmisen ruumiillisia tuntomerkkejä ei esitetä muotokuvan tapaan, ei siis esitetä ihmisen maallisia kasvoja vaan hänen kirkastuneet, ikuiset kasvonsa, jolloin katoavan ruumiin aistillinen ulkonäkö jää pois. Julman mukaan Kirkastuneet ikuiset kasvot ovat maallisesti ilmaistuna valaistunut huuleton hymy, painuneet kuivat silmät ja valkoisena hohtava pääkallo.

[Lue tämä osa möreällä kurkkuäänella, teeskennellen ettei sinulla ole hampaita]   "En kumarra maalausta vaan kumarran maalauksen luojaa, joka itsensä tähden tuli maalaukseksi ja suostui asumaan maalauksessa ja maalauksen kautta toimitti pelastukseni, enkä lakkaa kunnioittamasta sitä maalausta, jonka kautta herkkuluuni toimitettiin."

- Pablo Ranskanbulldoggi: Haukkuja luista ja muista

(Mukaillen Johannes Damaskoslaista)