SuomeksiIn English

Ninni Korkalo

24.11.2018

Galleria Napa/Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Black, Red, White Diaries

Studio Mustanapassa on esillä Ninni Korkalon neliosainen omaelämänkerrallista, dokumentaarista tarinaa ja fiktiota yhdistävä videoteosten sarja Sulavalumi (Meltingsnow), joka pohjautuu ja ammentaa Lumikki-sadusta. Sulavalumi koostuu kaksikanavaisesta videoinstallaatiosta Black, Red, White Diaries ja kolmesta videoteoksesta Lumikki Psyché, Envy interviews ja Survaillance.

Näyttelyn nimikkoteoksessa kaksikanavaisessa videoteoksessa Black, Red, White Diaries kaksi Lumikkia paljastavat elämästään asioita videopäiväkirjamerkinnöin, jotka tekevät sadusta totta ja todesta satua. Kokonaisestetiikka muodostuu näistä videopäiväkirjamerkinnöistä ja humoristisen absurdeista kuvista ja tilanteista. Teos käsittelee ylisukupolvisia kokemuksia, persoonaa, sukupuolta, seksuaalisuutta, valkoista ja mustaa.

Tekoprosessin aikana Korkalo on pohtinut muuan muassa sitä, mitä sadun ”Punainen kuin veri, valkoinen kuin lumi ja musta kuin Ebenpuu” voi merkitä, miten satua voi uudelleentulkita, mikä on totta, mikä satua, mitä Lumikit paljastavat elämästään? Missä määrin voimme uudelleen kirjoittaa jo kirjoitettua tarinaa?

Teosten toteuttamista ovat tukeneet Lapin taidetoimikunta ja Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK. Kiitokset kaikille tukijoille!

 

 

Taiteilijan yhteystiedot: +358408312314  | ninni.korkalo@gmail.com

 

kuva: Ninni Korkalo, Still teoksesta Black, Red, White Diaries 2018