SuomeksiIn English

Ida Rusava & Laura Tahvanainen

16.03.2019

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Esseitä ihmisyydestä

Esseitä ihmisyydestä-duonäyttely Studio Mustanapassa käsittelee ihmisyyttä mustavalkoisen litografian välityksellä. Näyttelyn takana ovat aloittelevat taiteilijat Ida Rusava ja Laura Tahvanainen. 

Ihmisyys, se meitä yhdistää. Jokaisella pienellä ihmisellä on kuitenkin oma suuri maailmansa, kuin fantasia, jossa on yhtymäkohtia todellisuuteen. Jokainen on maailmankaikkeutensa ainoa ajattelija. Erään mukaan meidän tulisikin hyväksyä toisessa juuri se, mitä emme hänessä ymmärrä. Outous minussa, outous sinussa. Muukalaisuus ei ole hulluutta!

Aika menee lähinnä elämään opetellessa, totuuskohtien etsimisessä, kuulumisen ja kuulumattomuuden rajamaastossa, yhteisöjen ja yksinäisyyden teemojen keskellä. Toisinaan yritämme sanoutua irti omasta yksilöllisyydestämme, kuitenkin ihaillen niitä, jotka tekevät päinvastoin. Uskallammeko katsoa itseämme ja toivoa hyvää, katsoa ja kohdata muut? Missä se minun keskitie on, kohta, jossa en horju? Ainahan ei eletä onnellisia aikoja. Kaiken epävarmuus piinaa ja kaipaamme tarttumapintoja. Olemme kuitenkin kaikki omassa kummallisuudessamme sädekehämme ansainneet. Juuri tällaiseksi elämä on tarkoitettu. 

Näyttelyssä Laura tarkastelee ihmisyyttä symbolisella ja tummanpuhuvalla otteellaan. Laura on rohkea, ripeä ja ilmaisuvoimainen kuvantekijä, jonka teokset puhuttelevat syvemmilläkin tasoilla. 

Ida puolestaan keskittyy yhteisöllisyyden ja yksinäisyyden teemojen käsittelyyn, luoden todellisuutta, jossa ihmiset elävät toisistaan huolehtien niin onnellisina kuin vaikeampinakin aikoina. Idalla on kyky tuoda teoksiinsa eloa, iloa ja liikettä. Työskentelyä leimaa ennakkoluuloton ja rohkea viivankäyttö. 

Taiteilijoiden yhteystiedot: 

Laura Tahvanainen lauratahva@gmail,com 
Ida Rusava ida.rusava@gmail.com

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin perjantaina 15.3.2019 kello 18:00 alkaen!