SuomeksiIn English

Antti Stöckell, Maria Huhmarniemi & Christian Rupp

04.01.2013

Studio Mustanapa
Valtakatu 26
96200 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Vaellustaidetta

Studio Mustanapan vuoden ensimmäisessä näyttelyssä "Vaellustaidetta" on esillä kaksi teosta: Antti Stöckellin valokuvasarja Lumileikkejä ja Maria Huhmarniemen ja Christian Ruppin teos "Alpenglühen".

Antti Stöckell on rovaniemeläinen kuvataiteilija ja kuvataidekasvatuksen yliopistonopettaja Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnassa. Studio Mustanapassa esitetyt teokset ovat sarjasta Lumileikkejä vuodelta 2009-2011. Lumileikit ovat talvitaideteoksia, joita Stöckell tekee hiihtoretkillään.

Keväthankien aikaan pakkaan reppuun evästä ja oksasahan. Hiihtelen  aamuyössä riekon nauru ja teeren pulina korvissani. Pistän sahan läpi hangen, leikkaan kaarevan kappaleen, joskus kulmikkaan, nostan palaset vasten maisemaa. Siirtelen, kääntelen, leikin ja kuvailen. Aurinko nousee, valo elää, maisema elää, minä elän. Joskus veistän vain puhtaan tai vähemmän puhtaan muodon, joskus on veistettävä metson pyrstö tuhotun soidinpaikan muistolle. Kun hanki huhtikuussa tulee, minua ei pidättele mikään!


Maria Huhmarniemi ja Christian Rupp ovat tehneet yhteisen teoksensa Itävallan Alpeilla, jossa he viettivät kaksi viikkoa SilvrettAtelier työpajassa vuonna 2010. Alpenglühen on interaktiivinen mediateos, jossa katsoja kävelee stepperillä.

Christian Rupp on itävaltalainen media- ja installaatiotaiteilija. Hän asuu ja työskentelee Wienissä. Hänen menetelmiään ovat muun muassa valokuvaus, installaatio, videotaide ja graafinen suunnittelu. Hän on pitänyt näyttelyjä pääasiassa Itävallassa, Kreikassa ja Skandinaaviassa, mutta kattava lista näyttelymaista sisältää: at.ar.cn.cz.de.fi.gr.il.it.li.net.nl.no.pl.ro.se.th.tr.us.uz.

Maria Huhmarniemi on rovaniemeläinen kuvataiteilija ja kuvataideskasvatuksen yliopistonlehtori. Hän on myös Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja. 

Lisätietoja: Maria Huhmarniemi, maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi, 0407639948