SuomeksiIn English

Marja Haapakangas

09.03.2013

Studio Mustanapa
Valtakatu 26
96200 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

 Ota kengät pois

Marja Haapakangas on  kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Turusta. Kevääksi 2013 hän on muuttanut Rovaniemelle tekemään kuvataiteen jatko-opintoja Lapin yliopistoon, josta hän on myös valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2006.

Haapakangas on kuvannut materiaalia teokseen yli vuoden ajan kaitafilmille, joka on digitoitu. Filmin tekemisessä hän luottaa tunteeseen ja sattumiin, jotka johdattavat teoksen muotoutumiseen. Teoksessa sekoittuvat aito koettu impressionistinen hetken kuvaus ja ohjattu, muokattu todellisuus.

Video on yhteensulautuma henkilö-, hetki- ja paikkatutkimuksia, jotka pohtivat kuvattavan suhdetta itseensä ja hetkeen missä hän milloinkin on.

Mustassa tilassa video on esillä kolmiuloitteisella projisointipinnalla, johon ihmisen aistiva, tunteva ja muistava keho on jättänyt jälkensä. Pinta on kuin veistoksen negatiivi; ulkotila , videon ollessa positiivi, täyttävä sisätila.  Kuvapinnan edessä  katsoja pääsee istumaan alas ja rauhoittumaan, kohtaamaan videoiden paikat sekä henkilöt. Teoksen orgaaninen äänimaisema  luo tilaan meditatiivisen tunnelman.  

 

Taiteilijan yhteystiedot:

Marja Haapakangas

email. mhaapaka@gmail.com