SuomeksiIn English

Taide heijastaa

29.03.2014

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

 Turkoosi huone

Turkoosi huone on osa Taide heijastaa -projektia, jonka lähtökohtana on järjestää maahanmuuttajataustaisille nuorille taidekohtaamisia ja taidepajoja. Taide heijastaa on taiteilijoita, taidekasvattajia ja nuoria osallistava sosiaalinen taideprojekti, jossa tuetaan nuorten kotoutumista uuteen kotimaahan.

Turkoosi huone- projektissa yhdeksän eri-ikäistä ja erilaisista taustoista lähtöisin olevaa Rovaniemellä asuvaa tyttöä viettivät kahdeksan lauantai päivää yhdessä keskustellen unelmistaan, tulevaisuuden toiveistaan ja suunnitelmistaan.

Tavoitteena oli tehdä valokuvasarja muotokuvista, joka ilmentäisi näitä keskusteluja. Päivät koostuivat erilaisista harjoitteista, joiden kautta päästiin käsiksi itse keskustelun aiheeseen. Prosessin aikana ryhmä tutustui mm. valokuvaukseen, muotokuvan historiaan, toisiinsa ja haaveisiin.

Turkoosi huone on valokuvasarja, mutta myös tila, jossa ryhmä jakaa tulevaisuuden haaveisiin liittyviä ajatuksiaan, kokemuksiaan tyttöydestä ja naiseudesta ja käsityksiään kulttuurien eroista ja samankaltaisuuksista.

Turkoosihuone – työryhmä:

Aayah Abo Hamdah, April Kyaw, Hanna Levonen - Kantomaa, Jenni Oo Kyaw, Lili Pure, Ninni Korkalo, Pue key Paw, Rahma Hawa Ahmad ja Sisi Pure

 

Yhteydenotot:

Ninni Korkalo

0408312314

ninni.korkalo@gmail.com