SuomeksiIn English

Tuuli Helve

28.06.2014

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Maisematie – LandscapeTrail
Video, grafiikkaa, huopakynäpiirustuksia

Tuuli Helve asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut mm.Turun Piirustuskoulussa ja Lahden taideinstituutissa 1990 -luvulla ja valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun PALLASkuvataiteiden maisteriohjelmasta vuonna 2007. Hän opiskeli vaihto-opiskelijana myös Japanissa.


Studio Mustanapassa on esillä Tuuli Helven uusin video hänen tekeillä olevasta videosarjasta ”Maisemarullia – LandscapeScrolls”. Videoiden tekoprosessi tuo muodoltaan mieleen piirteitä itä-aasialaisista maisemamaalaus -ja maisemarunous -perinteistä. Kirjastoissa säilytettyjä, pitkiä, vaakasuoria rullamaalauksia tutkittiin avaamalla maalausta vähitellen. Niiden katselu välitti etäännytetyn, meditatiivisen kokemuksen taiteilijan luontovaeltelusta.


Tuuli Helven ”Maisematie – LandscapeTrail” on mystisen unenomainen matka maisemassa. Video muodostuu liikkuvista maisemasommitelmista, joissa eri tekniikoin paperirullille toteutetut, videokuvatut maisemapelkistykset kerrostuvat päällekkäin - kukin yksilöllisessä rytmissään. Maisemassa liikkeessä vuorottelevat metsä, teiden varsilta valokuvatut vajat sekä perennapenkkien värikylläiset kukat. Ohuen paperin liike luo häipyileviin sommitelmiin hengittävän taustan. Videon käsityömäiset työvaiheet näkyvät näyttelyssä, kun esillä on myös grafiikkaa sekä huopakynäpiirustus -materiaalia videolta.