SuomeksiIn English

Anja Kurikka

11.10.2014

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Identiteettikriisi-installaatio

Anja Kurikka on oululainen, vuonna 1956 syntynyt kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Imatran Taideoppilaitoksesta vuonna 1994 ja taiteenmaisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2007. Anja Kurikan tuotanto koostuu pääasiassa maalauksista mutta hän tekee myös installaatioita ja ympäristötaiteen teoksia sekä muotokuvia tilauksesta. Hän on pitänyt lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Anja Kurikka kuvaa taiteen tekemistä emotionaalisena lähestymisenä asioihin. Teokset lähestyvät lyyristä ekspressiivistä ilmaisua ja niissä ilmentyy taiteilijan persoonan vahvuus ja herkkyys runollisena, hauraan vahvana viivana, jonka lähtökohta löytyy taiteilijan lapsuuden maisemasta, joen pohjasta.

Studio Mustanapan Identiteettikriisi-installaatiossa taiteilija käsittelee omaa/ihmisen minuuden etsintää tuoden samalla esiin oman ikäpolvensa historiaa. Installaatiossa Kurikka pureutuu syvälle omaan henkilöhistoriaansa ja tunnemuistoihinsa, siihen osaan aineettomasta perinnöstä, jonka taustalle heijastuvat mm. aiempien sukupolvien sotakokemukset.

Installaatio koostuu pääosin piirretyistä tai maalatuista omakuvista mutta myös dokumenttimaisista piirroksista, joiden lähtökohtana ovat olleet valokuvat taiteilijan vanhempien valokuva-albumeista. Väreissä, materiaalivalinnoissa sekä piirustus- ja maalausjäljessä taiteilija pyrkii pelkistämiseen. Herkkä lyijykynän jälki sekä kuultopaperin hauraus luovat jännitettä aiheen painavuudelle. Helsinkiläiskirjailija Inka Nousiaisen teoksiin laatimat tekstit laajentavat installaatiota käsitteellisempään ja objektiivisempaan suuntaan.

Yhteystiedot
anjakurikka@gmail.com