SuomeksiIn English

Niina T. Halonen

18.07.2015

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

MELANKOLIAA

Niina T. Halonen kuvailee itseään Pohjois-Karjalan maaseudulle puolittain erakoituneeksi, japanilaiseen vesiväripuupiirrostekniikkaan hurahtaneeksi kuvataiteilijaksi. Halosta kiinnostaa japanilaisen tekniikan länsimainen sovellus ja japanilainen työskentelymetodi: meditatiivisesti lattialla istuen. 

Halosen elämänfilosofiana on kulkeminen kiirehtimättä elämänvirtaa eteenpäin. Asiat tapahtuvat ajallaan, omalla painollaan. Halosen herkkien kuvien teemoina onkin usein elämän hetkellisyys, katoavaisuus, suru...

Studio Mustanapan näyttelyn puupiirrosten maailmaa Halonen kuvaa pysähtyneeksi, ajattomaksi unikuvien maailmaksi, jota ei välttämättä ole olemassakaan. Näyttely koostuu järvimaisemasta tehdyistä vesiväripuupiirroksista ja samasta maisemasta työstetystä elokuvasta. 

Niina T. Halonen on valmistunut kuvataiteilijaksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Yksityisnäyttelyiden lisäksi hän on osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin kotimaassa. Melankoliaa-näyttely on aiemmin ollut esillä Lahdessa, Savonlinnassa ja Joensuussa. 

Näyttelyyn kuuluu videoteos Elämän virta (2015).

Teostiedot: Melankolia1 2010, vesiväripuupiirros, 26,5 cm x 16,5 cm. 

Taiteilijan yhteystiedot: 
niinat.halonen@gmail.com