Tervetuloa Lapin Taiteilijaseuran sivuille!

Kuukauden taiteilija – Miia Mäkinen

Luonnon kruunut

Korundi Kitchen & Café

Kuukauden taiteilijamme manttelia kantaa helmikuussa 2024 Miia Mäkinen.
Kruunu on monimerkityksinen sana. Sillä voi symboloida valtiollista valtaa, vihkimistilaisuudessa taivaallista paikkaa, uskonnollista hierarkiaa tai urheilussa voittajaa. Maalliset kruunut syntyvät maasta ja sen jalometalleista, jalokivistä, lehtiseppeleistä tai toukkien kehräämästä silkistä.

Näyttelyesittely

Uusin uutinen

Hakuohjeet Lapin taiteilijaseuran näyttelytiloihin

Hakemus tulee toimittaa yhtenä pdf-tiedostona osoitteeseen määräaikaan 29.2.2024 mennessä. Myöhästyneitä tai puutteellisia hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Lue artikkeli

Seuraava tapahtuma

Anu Riestola

1.3.2024 - 31.3.2024

Korundi Kitchen & Café

Tutustu kaikkiin tapahtumiin

Lapin Taiteilijaseura tukee lappilaista kuvataidetta ja lisää jäsentaiteilijoiden työmahdollisuuksia.
Seura tuo Lapin nykytaidetta tunnetuksi kansallisesti ja kansainvälisesti.

Lapin Taiteilijaseura on perustettu vuonna 1990. Seurassa on tällä hetkellä 125 ammattitaiteilijaa.

Lapin Taiteilijaseura on Lapin ammattikuvataiteilijoiden keskusjärjestö. Se edistää lappilaisen kuvataiteen toimintaedellytyksiä ja valvoo kuvataiteilijoiden ammatillisia ja sosiaalisia etuja. Seura tukee lappilaisten kuvataiteilijoiden työllistymistä, teosmyyntiä ja näyttelytoimintaa sekä parantaa kuvataiteen arvostusta ja asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti. Yhdistys harjoittaa näyttely-, tutkimus-, koulutus- ja julkaisutoimintaa, koordinoi Lapin taiteilijakotiresidenssien verkostoa sekä tekee esityksiä ja aloitteita ja antaa lausuntoja. Toiminnan keskiössä on galleria- ja näyttelytoiminnan lisäksi taidelainaamotoiminta, kansainvälinen toiminta ja taideperustaisten palvelujen tuottaminen.

Lapin Taiteilijaseuran kotipaikka on Rovaniemi, jossa toiminta on keskittynyt Galleria Napaan, Studio Mustanapaan sekä Kuukauden taiteilija -näyttelyihin Rovaniemen taidemuseossa Kulttuuritalo Korundissa. Toimipisteenä on myös Galleria Kellokas Metsähallituksen luontokeskus Kellokkaassa Ylläksellä.

Galleria Napan yhteydessä toimii taidelainaamo, mistä voit ostaa tai lainata esillä olevia Lapin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoiden teoksia. Lainaamossa on myynnissä myös taidekortteja ja taidekirjoja.

Taiteen lainaus on edullinen keino hankkia kuvataidetta kotiin ja yrityksen toimitiloihin. Lapin Taiteilijaseuran lainaamosta löydät lappilaisten ammattitaiteilijoiden maalauksia, grafiikkaa, piirustuksia, valokuva- ja veistotaidetta kuin sekatekniikkatöitäkin.

Taidelainaamon teoksia voi nyt selata ja varata myös verkkolainaamossa osoitteessa lapintaidelainaamo.fi

Lahjakortti taidelainaamoon on oiva lahja lappilaisen taiteen ystävälle. Lahjan saaja voi itse valita mieleisensä teoksen vuokralle tai omaksi!

Post Santa Blog

Kirjoituksia Lapin nykytaidemaailmasta ja kulttuuri-ilmiöistä, myös yli rajojen.

Blogiin

ArtLocator.io on taiteen ja kulttuurin kohteiden paikkatietopalvelu.

Palvelu esittelee julkista taidetta katutaiteesta ympäristötaiteeseen ja monumentteihin.

ArtLocator-sivulle