SuomeksiIn English

Kuvataidetta ja muotoilua Suomi 100 -vuotta hankkeena

05.11.2016

Lapin taiteilijaseura toteuttaa Suomen 100-vuotisjuhlaohjelmaan taideprojektiin, jonka tavoitteena on sekä esitellä lappilaista taidetta Suomen itsenäisyyden ajalta että tehdä merkittävistä lappilaisista taideteoksista uusia nykytaiteen tulkintoja taiteen ja muotoilun keinoin taiteilijan ja muotoilijan yhteistyönä.  Uudet teokset voivat kuulua nykytaiteen tai -muotoilun alaan ja sisältää viittauksia Lapin kuvataiteeseen.

Näyttelyn kuraattorina ja tuottajana toimii Lapin taiteilijaseuran tuottaja/galleristi, Miia Mattila (TaM, teollinen muotoilu). Näyttelyyn toteutetaan avoin haku, johon voivat hakea kuvataiteilijat, muotoilijat sekä taiteilijan ja muotoilijan työparit. Teosten toteutustapaa ei ole rajoitettu. 

Hankkeen tuloksena syntyneet teokset ovat esillä ja myynnissä Galleria Napassa 18.11-6.12.2017. Taidenäyttely huipentuu Galleriassa järjestettävään Itsenäisyyspäivän vastaanottoon ke 6.12.2017.

Tavoitteena on nostaa esiin lappilaista taidetta ja muotoilua, tukea lappilaisen taiteen ja muotoilun myyntiä sekä lisätä lappilaisten taiteilijoiden yhteisöllisyyttä. Projektin tuloksena syntyy uutta, kiinnostavaa lappilaista nykytaidetta ja muotoilua sekä kuratoitu, yleisöä kiinnostava näyttely. Hanke on avaus taiteilijoiden yhteistyöhön muotoilijoiden ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa. Uusi yhteistyö laajentaa gallerian verkostoja ja asiakaskuntaa. 

Hanke  on suunnattu Lapissa työskenteleville ja asuville taiteilijoille ja taidealan ammattilaisille, muotoilijoille, ja alan opiskelijoille. Muotoilu ymmärretään hankkeessa laaja-alaisesti sisältäen mm. tekstiili- ja vaatetusmuotoilun ja graafisen muotoilun. Hankkeen tarkoituksena on kokeilla, mitä taiteilijoiden ja muotoilijoiden yhteistyöstä syntyy. 

Haemme projektiin nyt kuvataiteilijoita ja muotoilijoita, jotka haluavat kokeilla uutta yhteistyötä tässä näyttelyprojektissa. Myös olemassaolevat taiteilija-muotoilija työparit voivat hakea projektiin. Hakuaikaa on vuoden 2016 loppuun saakka. Alkuvuonna 2017 pyritään muodostamaan taiteilija/muotoilijaparit. 

Olemme saaneet hankkeeseen avustuksen Suomi 100 -ohjelman Lapin aluetukea. Se käytetään näyttelyn tuottamiseen. Aiomme hakea lisärahoitusta taiteilija-muotoilija-työparien työkuluihin.

Hakemukset tulee toimittaa Lapin taiteilijaseuralle sähköpostitse tammikuun 2017 loppuun menessä, osoitteeseen lapintaiteilijaseura(at)gmail.com

Hakemuksen liitteeksi CV, hyvälaatuisia teoskuvia ja taiteilijoiden osalta ehdotus ja perustelu merkittävästä lappilaisesta taideteoksesta, jota haluaisi työstää. 

Lisätietoja: Miia Mattila 050 406 3632