SuomeksiIn English

Lasten taidekarnevaalit ja aikuisten Taidebileet värittävät Tornioviikkoa

10.05.2012

Magenta-hankkeen lähtökohtana on lappilaisten visuaalisen alan taiteilijoiden työllisyyden ja toimintaedellytysten parantaminen kehittämällä taiteilijoiden täydennyskoulutusta ja kuvataiteen manageriosaamista. Magenta-hankkeen tavoitteena on taiteilijoiden ammattitaidon ylläpitäminen ja kehittäminen sekä työmahdollisuuksien lisääminen esimerkiksi yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettavien erilaisten taideprojektin toteuttamisella.

Magenta-hankkeen aikana tuotteistetaan visuaalisen taiteen alan palveluita. Magenta-hankkeessa syntynyt Taidebileet-konsepti on edennyt jatkokehitysvaiheeseen. Alun perin Riikka Jokiahon ja Henri Hagmanin yhdessä manageri Merja Briñón kanssa ideoima Taidebileet on elämyksellinen aikuisten kuvataidetyöpaja, joka virittää osallistujan heittäytymään maalaamisen maailmaan ilman paineita rentoutuen ja hauskaa pitäen. Taidebileet sopii esimerkiksi yritysten virkistyspäivään, pikkujouluihin tai seminaarien yhteyteen.

Magenta-hankkeen yhteistyö Tornion kaupungin kanssa kytkeytyy Taidebileisiin. Tornio-viikolla toukokuussa vietetään päivähoidon 100-vuotisjuhlaa. Taidebileiden jatkokehitystä toteutetaan Torniossa lapsille suunnatuilla Lasten taidekarnevaaleilla sekä päivähoidon sekä kaupungin henkilöstön koulutus- ja virkistyspäivän osana. Toteuttajina toimivat kuvataiteilijat Riikka Jokiaho, Henri Hagman, Anna Alm sekä muusikko Markku Raikaslehto. Lasten taidekarnevaaleja on kehitetty taiteilijoiden omista intresseistä ja  lähtökohdista. Lisäksi tuotteistamista on ideoitu ja suunniteltu palvelumuotoilun ideointityöryhmässä. Tavoitteena on luoda lapsille elämyksellinen kuvataiteen työpaja, jossa voi kokea maalaamisen luovan ja inspiroivan ilmapiirin heittäytyen ja yhdessä tekemällä.

Taidebileiden jatkokehityksen tavoitteena varsinaisen uuden palvelun lisäksi on kasvattaa taiteilijoiden ammattitaitoa ja yhteistyötä kuntasektorin kanssa.

Konseptin luoneet kuvataiteilijat Jokiaho ja Hagman kehittävät luomansa konseptin soveltamismahdollisuuksia ja jakavat osaamistaan sekä ideaa toisille taiteilijoille. Kuvataiteilija Anna Alm ja muusikko Markku Raikaslehto muodostavat puolestaan uuden dueton, joka toimii konseptin toteuttajana Tornion alueella jatkossakin. Samalla he kehittävät osaamistaan uudenlaisen konseptin omaksumisen myötä.

Lasten taidekarnevaalit pidetään Tornioviikolla Rajalla Kauppakeskuksessa 10. ja 11.5. klo 9-10, 10-11, 12-13, 13-14. Aikuisten Taidebileet samaisessa paikassa juhlitaan 10.5. klo 16-18. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lasten suositusikäraja on 5v. Mukaan tarvitaan vain avointa mieltä!

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Tiina-Kaisa Pirinen, p. 040 673 5920, tiina-kaisa.pirinen@ulapland.fi

Manageri Merja Briñón, p. 045 205 5977, manageri.lts@gmail.com