SuomeksiIn English

ITE Lapissa

06.03.2012

ITE-taide levittäytyy tulevana hiihtolomakautena aina pääsiäisen yli Ylläkselle. Kellokkaassa on esillä 2.3. alkaen Hurjat ukot ja akat -näyttely, jossa esitellään lappilaista ITE-taidetta. Näyttelyssä esitellään lappilaisten ITE-taiteilijoiden teoksia sekä Jaakko Heikkilän kuvia ITE-pihapiireistä.

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta. ITE-taiteilijat tekevät taidettaan arjen ja ympäristön ehdoilla, mutta samalla muokkaavat elämäänsä ja asuinympäristöään taiteen avulla. ITE-taide kertoo elämänkokoista ja tekijän näköistä tarinaa. 

 Vuoden 2013 loppuun kestävä ITE Lapissa -hanke nostaa nyt esiin Lapin ITE-taiteen, jonka helmet esitellään vuosina 2012 ja 2013 Luontokeskus Kellokkaassa, Aineen taidemuseossa Torniossa, Rovaniemen Korundissa ja Inarin Siidassa. Näyttelyitten lisäksi eri puolilla Lappia järjestetään monenlaisia tapahtumia, joissa kävijät pääsevät kaivamaan omaakin luovuuttaan esiin. Alkukesästä 2013 julkaistaan myös maakunnan ITE-taidetta esittelevä kirja.             

ITE Lapissa -esittely- ja kartoitushanketta toteuttaa Maaseudun Sivistysliitto ja mukana ovat kaikki Lapin kunnat. Hanketta rahoittaa Lapin ELY-keskus.