SuomeksiIn English

MAGENTAA! Kemin taidemuseo

23.05.2013
Avoimet ovet to 23.5.2013 klo 13–15
Avajaiset to 23.5.2013 klo 17-19

Tervetuloa!

Kemin taidemuseo
Avoinna ti-to 11-17, pe 11-19, la-su 11-15

Magentaa! on lappilaisten kuvataiteilijoiden yhteisnäyttely, jossa myös Meri-Lapin Taideankkurit -projektiin osallistuneet nuoret esittäytyvät rinta rinnan ammattitaiteilijoiden kanssa.

Näyttelyssä ovat esillä Magenta-hankkeessa työskennelleet taiteilijat:
Jouko Alapartanen
Anna Alm
Merja Briñón
Stig Olav Tony Fredriksson
Laura Eteläinen
Henri Hagman
Riikka Jokiaho
Pirkko Mäkelä-Haapalinna
Anu Riestola
Taina Rönkkö


”Unelma tulevaisuudesta”

Meri-Lapin Taideankkurit on Kemin kaupungin ja Magenta-hankkeen yhteistyöprojekti, joka toteutetaan syksyn 2012 ja kevään 2013 aikana. Yhteistyössä kehitetään uutta palvelua, jossa kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja työskentelevät yhdessä eri kulttuuriympäristöissä nuorten kanssa. Tavoitteena on kohtauttaa erilaisia nuoria keskenään ja lisätä yhteistyötä kuvataiteilijoiden ja kuvataidekasvattajien välille. Unelmia tulevaisuudesta esittelevät Hepolan koulun, Kemin lyseon lukion ja Karihaaran koulun oppilaat.


Magenta -visuaalisen taiteen alan kehittämishanke

Magenta kouluttaa taiteilijoita ja luo heille uusia työpaikkoja. Magenta välittää taiteilijoiden osaamista yhteiskunnan eri sektoreille ja kehittää visuaalisen alan manageritoimintaa. Magenta-hanke on Lapin taiteilijaseuran, Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalveluiden ja taiteiden tiedekunnan sekä Lapin taidetoimikunnan yhteistyöhanke, joka on saanut rahoituksen Euroopan Sosiaalirahastolta ja ELY-keskukselta. Rahoitukseen osallistuvat myös kunnat ja yritykset. Hanke työllistää 20 taiteilijaa kuukauden kestoisiin pilottiprojekteihin. Magentan toiminta-alueena on koko Lappi.