SuomeksiIn English

Työtä näyttelypedagogiikkaan liittyen X-Border biennaalissa

21.05.2013

Työtä näyttelypedagogeille

New Horizons hankkeeseen haetaan kuvataideopettajia, kuvataidekasvatuksen opiskelijoita ja taiteilijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan näyttelypedagogiikkaa X-Border biennaalin näyttelyssä Galleria Napassa ja Galleria Valossa. Näyttely on avoinna 19.6–6.10.2013, ja näyttelypedagogisten toimintojen on toteuduttava tuona aikana.

X-Border biennaalin näyttelyn teemana ovat rajat ja rajojen ylittäminen. Näyttely toteutuu yhtä aikaa Rovaniemellä, Luulajassa ja Severomorskissa. Rovaniemellä on esillä 15 kansainvälisen taiteilijan teoksia Galleria Valossa, Napassa, keskustan alueella ja Ounasvaaralla. Oikolukuversion näyttelykatalogista, jossa on lisätieto näyttelyn teoksista, saa pyytäessä.

Näyttelypedagogiikka voi olla esimerkiksi non stop -tyyppistä työpajatoimintaa, johon galleriavieraat voivat osallistua, tai keskusteluoppaana toimista. Lisäksi näyttelyn esittelyihin toivotaan online-yhteyttä näyttelypaikkojen välille esimerkiksi Rovaniemeltä Luulajaan. Näyttelypedagogiikka voi olla myös eri kohderyhmille (kuten lapsille ja nuorille) suunnattuja työpajoja, joissa tulkitaan näyttelyteoksia tai käsitellään omakohtaisesti tai yhteisöllisesti näyttelyn teemaa.

Lapin yliopiston opiskelijoiden tulee esittää hakemuksessaan, mihin opintoihin työn integroivat. Soveltuvia opintoja ovat kuvataidekasvatuksen yhteisöprojektiopinnot, Näyttely- ja taidemuseopedagogiikka kurssi ja Yhteisötaiteen työpajat. Opiskelijat saavat opintojen suorituspisteet esseillä tai raporteilla, joiden laatimisesta kurssien opettajat antavat tarkemmat ohjeet.

Palkkio:

Työstä maksetaan kuukausipalkkaa, joka on 1539,46€ + lomakorvaus (9%). (Tehtävänimeke on tutkimusavustaja ja päivittäinen työaika 7,25h) Työntekijän kanssa solmitaan virallinen työsopimus. Työ voi kestää kaksi viikkoa tai koko kuukauden.

Valintaperusteet:

Maksettavan palkkion ollessa kiinteä, valintakriteerit painottuvat seuraavasti:

- Sisältösuunnitelma ja ideat: Kuvataiteen mahdollisuudet näyttelypedagogiikassa 60%

- Työntekijän aikaisempi kokemus 30%

- Työntekijän kielitaito, kun hakemus kohdistuu keskusteluoppaana toimimiseen. Englannin, ruotsin ja venäjän kielitaidosta on etua näyttelypaikkojen välisissä tilaisuuksissa. 10%

Hakeminen:

Työhön haetaan avoimella hakemuksella, johon tulee sisällyttää sisältösuunnitelma ideoineen. Hakemukseen on selkeästi kirjattava hakijalle sopiva toteutusaikataulu. Hakemus tulee toimittaa 29.5. klo 13 mennessä osoitteeseen: maria.huhmarniemi ( at) ulapland.fi

Lisätiedot: Maria Huhmarniemi. 040 7639948, maria.huhmarniemi (at) ulapland.fi