SuomeksiIn English

Tervetuloa X-Border biennaalin avajaisiin

19.06.2013

Keskiviikkona 19.6.2013 Galleria Valo, Galleria Napa ja ympäristötaideteosten kohteet Ounasvaaralla, Rautatiesillalla, Lainaanrannassa ja Valtakadulla.

  

X-Border Biennaali valtaa Rovaniemen 19.6.–6.10.2013

 

Galleria Valoon ja Napaan sekä useisiin kohteisiin Rovaniemen keskustassa avataan laaja kansainvälinen nykytaiteen näyttely osana X-Border biennaalia. Näyttely jatkuu Luulajassa Taidehallissa, Norbottenin museossa ja Venäjällä Severomorskin taidegalleriassa. Yleisö toivotetaan tervetulleeksi tutustumaan teoksiin 19.6. – 6.10.2013 välisenä aikana. X-Border biennaali nostaa kysymyksiä rajoista ja rajattomuudesta, ulkopuolisuudesta ja mukaan kuulumisesta nykytaiteen keinoin.

Rovaniemelle toteutuu biennaalin osana kaksi pysyvää julkista teosta: etelä-afrikkalaisen ympäristötaiteilija Strijdom van der Merwen teos Diaspora Lainaanrantaan sekä ruotsalaisen kuvataiteilija Carolina Falkholtin suurikokoinen seinämaalaus Valtakadulle. Ounasvaaralle sijoitetaan Kanadassa asuvan venäläisen taiteilijan Olga Chagaoutdinovan muotokuvien valokuvasarja, joka on otettu naisten vankilassa Venäjän kaukoidässä. Rautatiesillan kaiteiden rikkinäisiin verkkoihin toteuttaa Lise Björne Linnert pienimuotoisen teoksen. Näin hän merkitsee eri maissa paikkoja, joilla on historiallinen menneisyys. 

 

Avajaisohjelma:

18:00 Galleria Valo (Arktikum) Marjaana Lahdenranta Lapin Liitosta avaan näyttelyn. Taiteilijoiden esittelyt ja japanilaisen taiteilijan Tokio Maruyaman performanssi

19:15 Kuraattoreiden puheenvuorot online-yhteydessä Luulajaan ja Severomorskiin.

Avajaiset jatkuvat Galleria Napassa (Kairatie 3), Lainaanrannassa ja Valtakadulla 

 

Tervetuloa!

Yhteistyötahoja näyttelyn toteutuksessa ovat olleet Kilen Art Group, Lapin yliopisto, Luulajan kunta, Rovaniemen kaupunki, Arra-konsulttiyritys, Luulajan taidehalli, Norrbottenin museo, Lapin taiteilijaseura ja Severomorskin taidegalleria. X-Border-biennaali on osa moniosaista New Horizons -hanketta, jota rahoittaa Lapin liiton hallinnoima Euroopan unionin Kolarctic ENPI CBC -ohjelma. Hanketta johtaa Norrbottenin läänin maakäräjät, ja siinä on partnereita Ruotsista, Suomesta, Norjasta ja Venäjältä.

 

Lisätietoa:

http://www.x-border.info/

Leila Lipiäinen, leila.lipiainen(at)ulapland.fi, + 358 40 484 4417