Seppo Alanissi – Galleria Kellokas

Seppo Alanissi (s.1979 Multialla) työstää teoksissaan toistuvasti eräänlaista henkilökohtaisen mytologian teemaa, jonka kautta hän käsittelee omaa suhdettaan mm. luontoon, yhteisöön, juurettomuuteen ja suomalaisuuteen.

Ympäri-näyttely sivuaa tämän ohessa taikuuden/magian käsitettä. Näyttely sisältää metalligrafiikkaa, sekä tussipiirroksia pääasiassa vuosilta 2019-2020.

”Teosten tekeminen lähti liikkeelle taikuudesta. Magick, The Art. Erään käsityksen mukaan taikuus on tajuntaan vaikuttamista symbolien kautta. Ihana (ja todella pelottava) ajatus. Mitä muutakaan taide (tai tarinankerronta; tai vaikkapa tieteellisen tutkimuksen tulosten dokumentointi) on ellei juuri tätä?

Teossarja Kohoaminen voidaan nähdä valmistuprosesseineen eräänlaisena maagisena riittinä, jolla pyrittiin suureen elämänmuutokseen. Se toimi. Itse näen tapahtumaketjun eräänlaisena itsesuggestion kautta saavutettuna herkistymisenä, jolloin osaa lukea tilanteita ”paremmin” ja tarttua erilaisiin mahdollisuuksiin joita tarjoutuu. Eli vaikutin symboleja työstämällä omaan tajuntaani.

Tapahtumaketju voidaan nähdä myös puhtaana sattumana tai sitten jonain yliluonnollisena korkeampien voimien vaikutuksena. Koen näiden näkemysten välisen eron melko irrelevanttina.”

Seppo Alanissi on valmistunut taidegraafikoksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Hän asuu ja työskentelee Teijon kylässä, Salossa.

Näyttelyn avajaiset järjestetään 5.6.2020 klo 18-20, tervetuoa!

Taiteilijan yhteystiedot: sepattipepatti(at)gmail.com

Teoskuva: Ympyrä 3 – puusta, 2020, tussi paperille, 35 x 35cm