SuomeksiIn English

Näkymätön näkyvässä

03.11.2018

Galleria Kellokas
Tunturintie 54
95970 Äkäslompolo (Kolari)

Avoinna
3.-25.11. ma-pe klo 9-16
26.11.-31.12. ma-su klo 9-16

Näkymätön näkyvässä

Lapin yliopiston taide- ja kulttuuriopintojen yksikön henkilökunta kuratoi ja järjestää yhteisvoimin Näkymätön näkyvässä -yhteisnäyttelyn Lapin taiteilijaseuran ylläpitämässä Galleria Kellokkaassa. Galleria sijaitsee Metsähallituksen Luontokeskus Kellokkaassa, Äkäslompolossa, keskellä Ylläksen upeaa tunturimaisemaa. Näyttelyyn on vapaa pääsy luontokeskuksen aukioloaikoina 3. marraskuuta ja 31. joulukuuta välisenä aikana. Tervetuloa tutustumaan!

Näyttelyssä tarkastellaan kuvataiteen keinoin ilmiöitä, jotka ovat kätkeytyneet tietoisuudelta, vaikka ovatkin silmin havaittavissa. Näemme yhtä, ja yllättäen sen takana on jotakin muuta. Mitä kertovat hylätyt kylät, pellot, näkymätön kirjoitus? Mitä kohtaloita kätkeytyy maisemaan, esineisiin, paperin tuolle puolen?

Näyttelyssä ovat mukana taiteesta ja sen kaikista merkityksistä elävät taide- ja kulttuuriopintojen yksikön taiteilijat Tom Engblom, Jaana Erkkilä, Tuija Hautala-Hirvioja, Michael Marnin Jacobs, Kalle Lampela, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus ja Pirjo Puurunen.

Teostiedot: Pirjo Puurunen: Sandstorm was here. 2018. 9 osaa. Valokuva ja pigmenttivedos.