SuomeksiIn English

Laura Impola

25.11.2015

Galleria Kellokas
Ylläs
Tunturintie 54
Äkäslompolo 

Avoinna luontokeskus Kellokkaan aukioloaikoina.
Aukioloajat www.luontoon.fi

Milloin leikin on aika loppua?

Laura Impola rakentaa galleria Kellokkaaseen mittasuhteita kutkuttelevan karhumaailman aikuisille. Teoksillaan Impola haastaa veistosten monumentaalista pyhää perinnettä. Voisiko kolmiulotteinen teos olla kokemus tai sarjakuva?

Leikissä kaikki muu on sallittua paitsi tyhmäksi haukkuminen. Karhukoplan lelumaiset veistokset leikkivät ristiriidoilla, erimielisyyksillä ja ryhmädynamiikalla. Helpon yksinkertainen leikki kätkee pehmeän kuorensa sisälle valtavia väkivallan rakenteita. Teos on ehdotus suuruuden ja pienuuden kokemisesta. Se sallii katsojalle myös hölmön yksinkertaisen tulkinnan. 

Impola kutsuu leikkiin mukaan kaikki vakavamieliset aikuiset, tositarkoituksella. Veistosten avulla hän haastaa käsittelemään sellaisia asioita, joihin ei aikuisten maailmasta löydy sanoja. Joskus jokaisen on tarpeen irrottautua oikean maailman rooleista ja uskaltautua rohkeasti leikkiin mukaan. 

Laura Impola (s. 1988) on karhukaupungissa syntynyt tamperelainen kuvataiteilija. Hän sekoittaa teoksissaan kuvanveistoa ja käsityötä kollaasimaisen rouhealla otteella. Yksityisen taiteilijaidentiteettinsä lisäksi Impola kuuluu vuonna 2012 perustettuun Tehonrakentajat-taiteilijaryhmään. Kellokkaassa esillä oleva Karhukopla on Impolan kolmas yksityisnäyttely. 

Taiteilijan yhteystiedot: 
laura.impola(at)gmail.com
lauraimpola.wordpress.com