SuomeksiIn English

Interwoven - Jóní Jónsdóttir & Gabriel Johann Kvendseth

22.02.2017

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Avajaiset Galleria Napassa ja Studio Mustanapassa ti 21.2.2017 klo 18

Näyttelyn taiteilijat ovat alumneja neljästä taideyliopistosta Arktiselta alueelta: Lapin yliopistosta, Saamelaisesta korkeakoulusta Kautokeinosta, Bergenin yliopistosta ja Islannin taideakatemiasta. Kestävä kehitys, käsityö, saamelaiskulttuuri ja luonto ovat näyttelyn teosten lähtökohtia. Taiteilijat liikkuvat nykytaiteen ja perinteisen käsityön välimaastossa ja soveltavat monenlaisia osallistumisen ja yhteisöllisyyden muotoja.

Näyttelyn nimi – Kudelma – viittaa taiteeseen, käsityöhön ja muotoiluun, joka on sidoksissa jokapäiväiseen arkeemme. Näyttelyn teoksissa nostetaan esiin perinnetietoja, jota käsityöperinteet kantavat, sekä tarkastellaan estetiikan ja käytännöllisyyden tasapainoa. Perinteiset tekniikat ja materiaalit on sovellettu nykytaiteen kontekstiin.

Näyttelyn kuraattori on taiteilija-apulaisprofessori Ásthildur Björg Jónsdóttir Islannin taideakatemiasta. Näyttely on osa Arctic Handmade –projektia, joka sisältää taiteilijapuheenvuoroja ja työpajoja. Näyttelyn rahoittajia ovat Pohjoismainen kulttuurirahasto sekä osallistuvat korkeakoulut. Projekti on osa ASAD-verkoston, eli Arctic Sustainable Art and Design –verkoston, toimintaa.

Hankkeen osana järjestetään yleisötilaisuuksia, jotka ovat maksuttomia ja avoimia kaikille osallistujille. Tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista. Tilaisuuksien kieli on englanti.

Keskiviikkona 22.2

Thelma Björk Jónsdóttirin ohjaama työpaja klo 12-14 Helmikammarilla. Työpajassa kirjotaan. Helmikammari on ikäihmisten kodikas kyläpaikka osoitteessa Pohjolankatu 4.

Jóní Jónsdóttirin työpaja "Mamma-Memory" Galleria Napassa klo 13-15. Työpajaan mahtuu korkeintaan 10 osallistujaa. Osallistujiksi ovat tervetulleita kaikenikäiset ihmiset. Galleria Napa toimii osoitteessa Kairatie 3.

Torstaina 23.2.

klo 18-19 Pecha Kucha illanvietto Pilkkeessä. Tilaisuudessa taiteilijat esittelevät itsensä ja tuotantoaan. Tiedekeskus Pilke toimii osoitteessa Ounasjoentie 6

Näyttelypaikat

Näyttely on esillä Rovaniemellä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan gallerioissa Hämärä, Kilo, Lyhty ja Kajo 23.2. - 9.3.2017 sekä Galleria Napassa ja Studio Mustanapassa 22.2.-8.3.2017. Reykjavikissa näyttely on esillä Pohjolan talossa 4.4.-30.4.2017.

Taiteilijat:

Rakel Blomsterberg, IS
Ann Majbritt Eriksen, NO
Maria Huhmarniemi, FI
Jóní Jónsdóttir, IS
Thelma Björk Jónsdóttir, IS
Gabriel Johann Kvendseth, NO
Maarit Magga, NO
Marjo Pernu, FI
Antti Stöckell, FI
Kiyoshi Yamamoto, NO

Avajaiset Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan gallerioissa keskiviikkona 22.2. klo 17

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Maria Huhmarniemi, maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi, 0407639948