SuomeksiIn English

Kaija Hinkula & Heidi Kesti & Daniel Nagy

13.05.2017

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Avajaiset perjantaina 12.5 kello 18:00. Tervetuloa!

Helatorstaina 25.5 suljettu

OMNIA VANITAS

Omnia Vanitas-näyttelyn lähtökohtana on toiminut vanitas - erityisesti 1600-luvulla kukoistanut maalaustyylisuunta. Omnia Vanitas esittää kolmen taiteillijan tulkinnan aiheesta. Näyttelyssä on teoksia Daniel Nagylta, Kaija Hinkulalta ja Heidi Kestiltä. Näyttely on osa Oulun ja Lapin taiteilijaseurojen näyttelyvaihtoa. 

Sanalla vanitas on monta merkitystä. 1600-luvun vanitas-perinteen maalaukset olivat omistajilleen kauniita objekteja ja uskonnollisen mietiskelyn välineitä pohdittaessa elämää ja maallisten nautintojen pysymättömyyttä väistämättömän kuoleman edessä. Universaali kuolevaisuuden symboli, pääkallo, toistui vanitas-asetelmamaalauksissa usein, kuten myös kirja, kynttilät, peilit, kukat, hyönteiset, saippuakuplat ja varjot. Turhuuden ja kuolevaisuuden esille nostaminen sekä erilaisten elementtien rinnastukset on ominaista vanitas-teemalle. 

Omnia Vanitas-näyttely tuo aiheeseen kolme lähestymistapaa. Daniel Nagy käsittelee aihetta dogmaattisesti, historian, moraalin ja politiikan kautta. Kaija Hinkulan maalaukset versioivat perinnettä nykymaalauksen keinoin ja Heidi Kestin kierrätysmuoviset teokset rakentavat juhlaa kulutusyhteiskunnasta. Näyttely koostuu hiilipiirustuksista, maalauksista sekä kierrätysmuovista. 

Teostiedot: Kaija Hinkula, Composition Vanitas, öljy mdf-levylle, 2017, 80 x 80 cm.

www.kaijahinkula.com