SuomeksiIn English

Irmeli Hulkko

11.03.2017

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Avajaiset pe 10.3.2017
klo 18-20.

Tervetuloa!

Maalauksia

Kuvataiteilija Irmeli Hulkon Offbeat-sarjan maalaukset ovat eräänlaisia olemassaolon kokemuksen kiteytymiä tai aikaprismoja. Taiteilija tavoittelee niissä läpikuultavuutta, hetkellisyyttä; liikettä sisään ja ulos. Perspektiivivääristymien ja -limittymisien kautta taiteilija haluaa etäännyttää kokemusta hieman surrealistiseen suuntaan. Tilakokemusta muunnellen aukeaa näkymä avaruudelliseen maisemaan, jossa läsnä ovat myös painottomuus ja pimeys. 

Rakenteellisuus; geometriset muodot ja graafiset viivat ovat taiteilijalle vain väline tuoda näkymätön esille. Maailma näyttäytyy edes hetken kokonaisena vaikkakin hieman vinksahtaneena. 

Suuremmissa maalauksissa näkökulma kääntyy toisinpäin: kidemäisen objektin ulkoapäin tarkastelusta siirrytään sen sisälle. Ikään kuin subjektin henkilökohtaiseen aistimaailmaan, jossa jokaisella on oma käsityksensä ympäröivästä todellisuudesta: ajasta, paikasta, tilasta ja valosta. 

Taiteilija kertoo pyrkivänsä valaisemaan näkymättömiin asioihin sisältyvää aikaa: merkityksien risteyskohtia, hetkiä jolloin asiat kohtaavat, ikuista muutosta tilasta toiseen. 

Irmeli Hulkko (s. 1963 Pelkosenniemi) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta 1988. Hänen teoksiaan on ollut lukuisissa yhteisnäyttelyissä vuosina 2015-2016, mm. EMMAssa (Kosketus/Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelyssä). Taiteilijan edellinen yksityisnäyttely oli tm galleriassa Helsingissä 2016. Irmeli Hulkon teoksia on mm. Nykytaiteen museo Kiasman, Saastamoisen säätiön, Wihurin rahaston, Helsingin taidemuseon, Tampereen nykytaiteen museon ja valtion kokoelmissa. 

Teostiedot: Sarjasta Offbeat 24, 2017, akryyli kankaalle, 50cm x 60 cm

Taiteilijan yhteystiedot: 
irmeli.hulkko(at)gmail.com
www.irmelihulkko.fi