SuomeksiIn English

Mika Vesalahti

22.04.2017

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

VIATTOMUUDEN MENETYS - mustepiirustuksia

Mustepiirustusten sarja käsittelee viattomutta ja sen mahdollista menettämistä niin henkilökohtaisella kuin yleisellä tasolla. 

Kun lapsi on vielä lapsi, on hänessä mahdollisuudet kaikkeen hyvän ja pahan välillä. Mikä lukitsee kehitysmahdollisuudet? Mistä paha tulee? Mistä fundamentalismi syntyy?

Piirroksissa yhteiskunnallisuus yhdistyy yksilötasoon, nykyhetki taidehistoriaan. Henkilökohtainen on poliittista: taiteilija käyttää lähtökohtana niin Adolf Hitlerin lapsuuskuvaa kuten myös filosofi Ludvig Wittgensteinin kuvaa vauvana. Myös taiteilijan molemmat pojat esiintyvät piirroksissa. 

Aikalaiskritiikkinsä kautta näyttely tutkii länsimaalaisen arvojärjestelmämme perusteita. 

Kulttuurillisesti elämme liikakasvun aikaa. Kulutus leimaa olemistamme. Ajatusten ja kulttuurituotteiden kierrätys on yhä nopeampaa. Kaikkea on liikaa. Kulttuurimme "kehittyessä" muodot säilyvät, mutta sisältö kuihtuu, merkitykset tyhjenevät. 

Opimme kulttuurin, mutta kadotammeko samalla luonnon? Miten säilyttää avoimuus muutokselle? 

Ripustuksessa "aikalaismytologioiden" sarja saa vastineeksi piirroskollaasin. Tämä edustaa ainoaa todellisen vapauden aluetta: ajatuksen ja mielikuvituksen vapautta. 

Mika Vesalahti (s. 1967) on helsinkiläinen taidemaalari. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hän on toiminut myös kuvataiteen järjestötoiminnassa, kuten Helsingin Taiteilijaseuran puheenjohtajana 2009-2016.

Piirustussarja on ollut esillä vuonna 2014 galleria Uudessa Kipinässä Lahdessa, ja vuoden 2015 aikana galleria Kajavassa Helsingissä, galleria Beckerissä Jyväskylässä, Kondase keskuksessa Viljanissa ja Pärnun Nykytaiteen museossa Virossa. Vuonna 2016 sarja oli kokonaisuudessaan esillä Taidesalongissa, Helsingissä. 

Teostiedot: Peace, justice and freedom (for Banksy), 2015, mustepiirustus, 29 x 21 cm. 

Taiteilijan yhteystiedot: mika.t.vesalahti(at)gmail.com

www.mikavesalahti.com

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi