SuomeksiIn English

Taidetta hoitolaitoksiin: Kuuntelen

09.06.2018

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Kuuntelen

Hoitolaitosresidenssissä taiteilijan tärkeimpiä tehtäviä on ihmisen kuunteleminen ja näkeminen. Taiteilija asuu paikassa, joka on yhtäaikaisesti hoitolaitos, koti ja työpaikka. Työskentely on ympäristöä ja sen asiakkaita ja henkilökuntaa osallistavaa ja kuuntelevaa.

Kuuntelen-näyttelyssä on esillä teoksia ja dokumentaatiota vuonna 2017 toteutetusta Lapin taiteilijaseuran residenssihankkeesta. Kuusi eri alojen taiteilijaa asui ja työskenteli hoitolaitosresidensseissä noin kuukauden ajan. Näyttelyssä on mukana musiikkia, radio-ohjelmia, kuunnelmia, installaatio, asuste- ja esineteoksia sekä valokuvia.

Taidetta hoitolaitoksiin -hankkeessa Lapin taiteilijaseura palkkasi taiteilijoita työskentelemään hoitolaitosresidensseissä eri puolilla Lappia. Residensseihin valittiin neljä Suomessa asuvaa taiteilijaa sekä yksi taiteilijapari, joista toinen taiteilija on Suomesta ja toinen toisesta Pohjoismaasta tai Barentsin alueelta. Taiteilijahaku oli avoin kaikkien taiteenlajien taiteilijoille. Hanke päättyy Kuuntelen-näyttelyyn.

Hankkeen päärahoittaja oli Suomen Kulttuurirahasto, jolta Lapin taiteilijaseura sai 30 000 euron avustuksen. Hankkeen toteutuksesta ja osarahoituksesta vastasivat Lapin taiteilijaseura, Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipiste, Sodankylän kunta, Kittilän kunta, Tornion kaupunki, Lapin sairaanhoitopiiri sekä Saarenkylän vanhustenkotiyhdistys ry.

Kiitokset hankkeeseen osallistuneille hoitolaitoksille ja taiteilijoille!

Rovaniemi / Saarenkylän vanhustenkotiyhdistys ry: Musiikkipedagogi ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Helena Leminen
Rovaniemi / Muurola, Lapin sairaanhoitopiiri: Kuvataiteilija Eija Hirvonen
Kittilä / Palvelutalo Metsola: Ääni- ja esitystaiteilija Jaap Klevering
Tornio / Keskikoti ja Keskikadun pienkoti: Tanssija Titta Court, säveltäjä ja muusikko Erling Fredriksson
Sodankylä / Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköt: Pukusuunnittelija Miia Kettunen


Lisätiedot: Ninni Korkalo | 040 8312314 | ninni.korkalo@gmail.com