SuomeksiIn English

Haimila & Vanhatapio

01.09.2018

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Maalauksia

Maija Vanhatapio on Rovaniemeltä Kajaaniin vuonna 2013 muuttanut Oulun Taiteilijaseura 63:n jäsen. Vanhatapion maalaukset ovat matkoja maisemiin. Ne ovat syntyneet luonnossa kulkijan kokemuksia Lapin metsistä, purojen varsilta tai tunturin laelta värien, muotojen ja valon vuoropuheluiksi.

”Minulle maalaus ei ole mikään erillinen olio tai jonkin yksittäisen mielikuvan kopio, vaan tulos laajasta kokemusten verkostosta, johon kuuluvat menneisyyden tapahtumat ja kokemukset, maisemat ja ihmiset ja koko se yhteiskunnallinen ja kulttuurinen ulottuvuus, jossa elän yhdessä muiden ihmisten kanssa. (vrt. Järvilehto, Mikä ihmistä määrää, 1995). Toivon, että maalaukseni kytkevät katsojat tähän verkostoon muodostaen omia kokemuksiaan ja kehittäen omaa näkemystään maailmasta.”

Vanhatapio on valmistunut Taideteollisuuskoulun Graafiselta linjalta 1969 ja toiminut valmistumisestaan lähtien ansioituneena graafikkona ja taidemaalarina. Hänen teoksiaan on lukuisissa yksityiskokoelmissa.

Sanna Haimila on torniolainen maalari ja piirtäjä. Taiteessaan Haimila pohtii elämän universaaleja teemoja henkilökohtaisista lähtökohdista.  Teemat ovat vaihdelleet äitiydestä suruun. Galleria Napassa esillä oleva Flow-sarja käsittelee itsetuntoa, ikääntymistä, ajan kulua.

”Olen piirtänyt ja maalannut nyt jo muutaman vuoden ajan työhuoneeltani löytämiä, yli 10 vuotta sitten itsestäni ottamia valokuvia. Toistanut näitä viittä, kuutta kuvaa tietämättä täsmällisesti mikä kuvissa kiehtoo ja miksi haluan niitä toistaa, luottanut vain tunteeseen. Olen pohtinut aikaa, ajan kulumista, ihmistä ajan virrassa.. Siirrän tuota kuvan tyttöä tähän aikaan ja hetkeen piirustusviivan ja maalauseleen avulla. Minulle onkin muotoutunut erityisen tärkeäksi, ei niinkään kohde, vaan tapa jolla työstän teosta ja tekemisen hetkinen ajatusprosessi. ”

Haimila on Lapin taiteilijaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen ja hänen teoksiaan on mm. Valtion taideteostoimikunnan, Ulkoministeriön sekä Aineen taidemuseon kokoelmissa.

Näyttelyä on tukenut Lapin kulttuurirahasto.