SuomeksiIn English

Mira Kankaanranta

16.03.2019

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Oksa

"Maalaan öljyväreillä hiljaisia, pysähtyneitä hahmoja ja mietin mitä ne yrittävät sanoa. Olen pohtinut ihmisen paikkaa maailmassa, suhteessa luontoon, itseensä ja toiseen ihmiseen. Keskeneräisyys, haavoittuvuus ja katoavaisuus ovat pääteemoja, jotka töissäni toistuvat."

"Uusimpiin maalauksiini on ilmestynyt kuihtuneita kasveja ja lehdettömiä oksia. Ne ovat kuin sovituksia tai muistokirjoituksia kuihtuneille kasveilleni, joita olen unohtanut hoitaa, tai en ole osannut. eikä talven valokaan ole riittänyt. En kuitenkaan raski heittää niitä pois. Huomaan poimivani matkalla työhuoneelle kylmän kuolettamia kukkia ja maahan pudonneita, katkenneita oksia. Koristelen niillä työhuoneeni. Ne ovat kauniita, hauraita aarteitani. Kuukausia myöhemmin ne ovatkin lattialla. En enää huomaa niitä ja lopulta ne murenevat jalkojeni alle."

"Työskentelytapani on etsimistä. Alussa en tiedä mitä on olemassa. Maalaan ilman tarkkaa suunnitelmaa tai luonnoksia ja annan tekemisen kuljettaa. Tasapainottelen hitaan harkinnan ja nopean, spontaanin tekemisen välillä."

Mira Kankaanranta (s. 1983) on syntynyt Helsingissä ja elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Torniossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta 2012. Hän on Lapin ja Helsingin taiteilijaseurojen jäsen sekä Taidemaalariliiton kokelasjäsen. 

www.mirakankaanranta.weebly.com

Teostiedot: Nimetön 2019, 100 x 91 cm, öljy kankaalle

Taiteilijan yhteystiedot: mira.k@hotmail.com

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 15.3.2019 klo 18:00 alkaen!