SuomeksiIn English

Irma Varrio

30.03.2013

Galleria Napa
Valtakatu 26
96200 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

SYVYYS HOUKUTTAVA

Luonnon muotojen ja vahvojen tunnelmien äärelle saattelevissa valokuvateoksissaan  Varrio jatkaa melankolian estetiikan tutkimista. Tuusulassa syntynyt Varrio asuu ja työskentelee Rovaniemellä.

Valokuvataiteilija Irma Varriolle valokuvan kerroksellisuus on oman taiteellisen työskentelyn lähtökohta.’Samaan aikaan kun valokuvan suhde todellisuuteen pakottaa sen esittämään kohdettaan sellaisena kuin se on, kuvaajan näkemys kohteesta ja kuvaan rakennettu estetiikka rakentavat valokuvaan uusia näkemisen ja kokemisen tasoja.’ Nyt esillä olevat Syvyys houkuttava –sarjan teokset johdattavat valokuvan avulla toiseen todellisuuteen, illuusioiden maailmaan.

Teosten lähtökohtana on luonto, ja riisutun estetiikan kuva-aiheina ovat lehdettömät puut. Kuvia yhdistelemällä rakennetut peilikuvanäkymät synnyttävät mielikuvia, joita luonnossa ei normaalisti näe. Kuvien tunnelma ja tyyli tulee uni- ja henkimaailmasta, jotka Varrio kokee luonnon ohella tärkeiksi inspiraation lähteiksi. Kuvien työstäminen on Varriolle myös tunteiden työstämistä. ’Kuvissani puhuu herkkyys ja rakkaus, mutta myös yksinäisyys ja suru. Kuvien tekeminen tuo itselleni voimaa, lohtua ja mielenrauhaa, ja samoja kokemuksia toivon niiden synnyttävän myös katsojassa.’

Lapin taidetoimikunta on tukenut näyttelyn toteuttamista.

Irma Varrio, irma.varrio@pp.inet.fi, www.irman.kuvat.fi