SuomeksiIn English

Mari Oikarinen "Jotain ilman muuta"

28.07.2012

Galleria Napa
Jorma Eton tie 6
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

 

Mari Oikarisen näyttely ”Jotain ilman muuta” avaa näkymän taiteilijan työhuoneeseen ja taiteen tekemisen prosessiin. Taiteilijan työhuone on paitsi työn tekemistä varten, myös kiinnostava esteettisten löytöjen paikka. Mari Oikarisen työhuoneelle kerääntyy materiaalia: puunkappaleita metsistä ja jätelavoilta, sekä oksia ja risuja polkujen varsilta. Materiaalin ja siitä valmistuvan teoksen raja on hyvin häilyvä; joskus löytyneet palikat ovat hienoja itsessään, ja joskus jokin vanha työ kelpaa vain uuden työn ainekseksi. Myös työskentelyn kuluessa syntyy kauniita sivutuotteita: lastuja, pieniä paloja, pätkiä, purua.

Minulle taiteellinen työskentely on oleilemista tämän kiehtovan sekamelskan keskellä.  Se on myös keskeneräisyyden sietämistä, yhteen kokoamista, järjestämistä; purkamista ja yhdistämistä. Joskus jotain tulee myös valmiiksi, mutta aina se ei ole tärkeää.

Mari Oikarinen on koonnut näyttelyyn ”Jotain ilman muuta” muutakin kuin valmiit työt. Hän on lähestynyt työhuonetta puhtaasti esteettiseltä kannalta ja tehnyt näyttelyn asioista, joista itse taiteilijana innostuu. Hän on koettanut uskaltautua esittelemään myös huonoja ratkaisuja ja kesken jääneitä töitä. Katsojalle näyttely voi valottaa sitä, mistä kaikesta taiteellinen prosessi koostuu.

Mari Oikarinen on rovaniemeläinen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Satakunnan ammattikorkeakoulusta ja opiskelee Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa.

Lisätietoja: Mari Oikarinen, 050 337 3978, oimarinen(at)gmail.com


Lehdistökuva
: Baba Jaga, 2012, puu