SuomeksiIn English

Henni Kitti: Piirustuksia

30.12.2011

Galleria Napa
Jorma Eton tie 6
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la-su klo 12-16

Lapin taiteilijaseuran Galleria Napa esittelee Kuvataideakatemiasta keväällä 2011 valmistuneen Henni Kitin (s.1985, Pello) piirustuksia.

 

Kitin työt ovat suurikokoisia eläinaiheisia piirustuksia. Ne ovat karvan tarkkuudella toteutettuja tutkielmia eläimestä, mutta samalla myös ihmisestä, joka eläimiä kuvaa. Ihmisen ja eläimen suhde on ikiaikainen, mutta edelleen ajankohtainen aihe. Taiteilijan kiinnostuksen kohteena on se, kuinka ihminen tulkitsee ja inhimillistää eläimiä tehdäkseen ne ymmärrettäviksi itselleen.

Esimerkiksi teoksessa Koiraihminen lemmikkieläin ja omistaja pyrkivät sulautumaan yhdeksi, mutta kahden paperin välinen sauma erottaa ne toisistaan. Lauma taas tuo katsojan eteen joukon eläimiä, jotka ovat kääntyneet selin katsojaan ja kieltäytyvät ottamasta yhteyttä häneen.

Suuren koon vastakohtana teosten tunnelma on hienovarainen ja vähäeleinen. Katsoja voi pohtia kokonaisuuden merkitystä tai vain nauttia yksityiskohtaisesta piirustusjäljestä.

Henni Kitin töitä on tällä hetkellä esillä myös Nuoret 2011 näyttelyssä Helsingin Taidehallissa, sekä Vantaan taidemuseon Galleria Paussissa.