SuomeksiIn English

Bruno Maximus

21.01.2012

Galleria Napa
Jorma Eton tie 6
96100 Rovaniemi

Avoinna

ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la-su klo 12-16

Bruno Maximuksen näyttelyssä on viimeisen tuotantokauden värikkäitä tuulahduksia. 
Teoksissa on mukana komiikkaa ja yllättäviä tilanteita.
Voi kuvitella kutsukorttitaulun (Blue Hotel) naisen ensin laskevan lampaita sinisessä hotellissa ja kun hän on lampaita tarpeeksi laskenut, saa hän huoneessaan unenpäästä kiinni ja lentää seuraavaan mielikuvitusmaailmaan. 
Tässä maailmassa hän seikkailee välillä Saharan autiomaassa ja välillä Lapin lumisilla nietoksilla. Niin vaihtelevia ovat maisemat, ettei niitä yhteen lokeroon saa. 
Mukana on maalauksia ilmakitaristista, hankihylkeestä ja zumbaajista lumiorankeihin. Pipoa ei kannata pitää tiukalla tähän näyttelyyn tullessa. Yksityisopetuksessa koulutuksen saanut taiteilija on viritellyt maalausideoitaan lapsuudesta saakka mm. etsien metsästä menninkäisiä ja
puussa istuen omia latuja hiihtäen. Kynä tarttui jo aikaisin käteen ja ensimmäiset tilaustyönsä hän teki lyijykynällä 12-vuotiaana. Myöhemmin mukaan tulivat värit ja taiteilija maalaa perinteisesti öljyvärillä kankaalle. 
 
Bruno Maximus on pitänyt noin 100 näyttelyä Suomessa ja ulkomailla. Tämä on ensimmäinen näyttely Rovaniemellä.
Hän on asunut ja työskennellyt mm. Australiassa, Brasiliassa, Englannissa, Meksikossa, Portugalissa, Ranskassa ja Unkarissa.
Rovaniemen jälkeen maaliskuussa alkaa näyttely New Yorkissa.