SuomeksiIn English

VIRTAA! Maalauksia - Merja Miettinen

29.12.2010
Galleria Napa, Jorma Eton tie 6, Rovaniemi
Avoinna
ti-to 12-18, pe 11-17, la-su 12-16

Vuoden 2011 ensimmäisenä näyttelynään Galleria Napa esittelee Merja Miettisen värikkäitä, voimakkaita ja ehkäpä hieman mystisiäkin akryylivärimaalauksia. Näyttelyn nimi Virtaa! kertoo maalausten välittämästä ilosta ja positiivisesta energiasta.

Virtaa! -näyttely on värien ja muotojen leikkiä. Akryylivärein toteutetuissa maalauksissa abstrakti konkretisoituu ja kaaokseen syntyy uusi järjestys. Maalaukset saavat katsojan pysähtymään, pohtimaan elämän syvempiä tasoja ja avaamaan uusia ovia. Elämä on tässä ja nyt kaikkine hienoine vivahteineen.

Virtaa! -näyttelyn jokainen maalaus kertoo oman tarinansa ja välittää oman energiansa kautta viestinsä katsojalleen. Teoksissa käytetyt kirkkaat värit, hopea, kulta, helmiäinen sekä selkeä muotokieli luovat töihin taianomaisen tunnelman. Maalausten myötä kaukaiset maailmat kuninkaineen, luonnon salaisuudet ja äärettömät universumit tulevat lähelle katsojaa vahvoine symboliikkoineen.

Merja Miettinen on tällä hetkellä Rovaniemellä asuva kuvataiteilija, joka on opiskellut kuvataidetta Espanjassa Universidad de la Lagunassa sekä valmistunut graafikoksi ja kuvittajaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta. Hän on saanut kiitosta vahvasta väri- ja muotokielestään sekä persoonallisesta, suomalaisille kuvataiteilijoille epätyypillisestä valonkäyttötavastaan. Miettisen toinen koti sijaitseekin Madridissa. Merja Miettisen töissä sekoittuvat pohjoisen selkeys ja syvällisyys sekä latinokulttuureille tyypillinen ilo, valo, värikkyys ja positiivisuus.