SuomeksiIn English

Eungyung Kim

12.02.2011

Eungyung Kim

THROUGH AND AROUND 

Galleria Napa 
Jorma Eton tie 6
Rovaniemi 

Avoinna

ti-to klo 12-18, pe klo 11-17, la klo 12-16

Helmikuun näyttelynään Galleria Napa esittelee korealais-amerikkalaisen taiteilijan Eungyung Kimin. Through and around -näyttelyssä on sarja Eungyung Kimin viimeaikaisia naturalistisia maisema-akvarelleja, joissa vuodenaika ja paikka eivät ole yksiselitteisiä.

Kimin teokset syntyivät kokemalla ajatonta, tietyssä rytmissä kulkevaa elämää Islannin vuorilla ja tasangoilla – jäätikkö, joka kurottaa taivaaseen sulaa maata kosteuttaakseen muuttuu ilman kosteudesta jälleen jäätiköksi. Viitaten tähän rytmiin ja tarkentaen sitä taiteilijan mielikuvituksella, nämä maalaukset kutsuvat kokonaisvaltaiseen näkemiseen.

Eungyung Kim (s. 1976) on korealais-amerikkalainen taiteilija ja taideterapeutti, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Taiteellisessa työskentelyssään hän käyttää akvarellejä ja installaatioita ensisijaisina välineinä. Hänen teoksiaan oli esillä Galleria Jangvassa Helsingissä 2009. Mäntän kuvataideviikoilla ja ANTI-festivaaleilla Kuopiossa 2010 nähtyjä teoksia hän on ollut tekemässä yhtenä työryhmän jäsenenä.

Taiteilija kuvaa näyttelykokonaisuutta seuraavan runon avulla: 
In land, water, place, people and time:
Seeing what is beneath and around, behind and ahead,
Seeing what has been and what’s to come,
Seeing the vast and the exquisite,
Seeing the silent and the breathing,
Seeing the same and the changing.

www.eungyungkim.com