SuomeksiIn English

Jyrki Siukonen ja Marko Vuokola

05.03.2011

Galleria Napa
Jorma Eton tie 6
96100 Rovaniemi

Avoinna

ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Maaliskuun näyttelynään Galleria Napa esittelee Jyrki Siukosen ja Marko Vuokolan näyttelyn, joka on saanut innoituksensa matkasta Länsi-Texasin karuihin ja kauniisiin maisemiin. Vuonna 2007 toteutettu matka suuntautui Marfan kaupunkiin ja sen tarkoituksena oli tutustua kuuluisan minimalisti-taiteilijan Donald Juddin teoksiin. Hedelmällisen matkan tuloksiin voimme nyt tutustua tulevassa Galleria Napan näyttelyssä! 

Ensimmäisessä yhteisnäyttelyssään taiteilijat palaavat matkansa maisemiin. Marko Vuokola esittää vuonna 2007 kuvatun suuren kaksiosaisen valokuvateoksen The Seventh Wave – Chinati. Jyrki Siukonen puolestaan tuo näytteille kahdeksanosaisen valokuvasarjan On Wheels, joka liittyy Marfassa 1970 pidettyihin purjelennon maailmanmestaruuskisoihin. Kuva-aineisto on löytömateriaalia, johon Siukonen törmäsi Englannissa syksyllä 2010. Näyttelyssä on lisäksi muita teoksia kummaltakin taiteilijalta.

Jyrki Siukonen (s. 1959) on pitänyt yli neljäkymmentä yksityisnäyttelyä kotimaassa ja ulkomailla, mm. Kiasma, Sara Hildénin taidemuseo, Porin taidemuseo ja Amos Andersonin taidemuseo. Hänen teoksiaan on kaikkien keskeisten taidemuseoiden kokoelmissa Suomessa. Jyrki Siukonen on toiminut professorina Kuvataideakatemiassa ja työskentelee nykyisin lehtorina Lapin yliopistossa. 

Marko Vuokola (s. 1967) on pitänyt kaksikymmentä yksityisnäyttelyä kotimaassa ja ulkomailla, ja ollut esillä mm. Baselin taidemessuilla 2010. Yhdessä Pasi Karjulan kanssa hän on toteuttanut useita julkisia taideteoksia nimellä OLO. Marko Vuokolan ja OLOn teoksia on useiden taidemuseoiden kokoelmissa Suomessa. Vuokola toimii parhaillaan tuntiopettajana Kuvataideakatemiassa. Lisää tietoa taiteilijasta löytyy osoitteesta: www.vuokola.com.