SuomeksiIn English

Non-static Depiction: Juhani Tuominen & Alicja Dobrucka

17.05.2014

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16


Avajaiset pe 16.5. klo 18-20. Lämpimästi tervetuloa! Lataa kutsu avajaisiin.


LONTOOLAISTA JA LAPPILAISTA NYKYTAIDETTA NON-STATIC DEPICTION -NÄYTTELYSSÄ

Lapin taiteilijaseura esittelee lontoolaisen puolalaislähtöisen Alicja Dobruckan ja rovaniemeläisen Juhani Tuomisen teoksia Non-Static Depiction -näyttelyssään Galleria Napassa Rovaniemellä. Näyttely on osa Tandem Turkey - European Union Cultural Managers Exchange -verkostoitumisohjelmaa, johon seuran manageri Merja Briñón valittiin osallistujaksi yli 160 eurooppalaisen hakijan joukosta.

Non-Static Depiction -näyttelyä on edeltänyt osallistuvien taiteilijoiden residenssikausi Sivasissa Itä-Turkissa. Residenssiaikanaan taiteilijat tutkivat paikallisia traditioita nykytaiteen kontekstissa. Sivasin alueen perinteet ja yhteistyö paikallisten käsityöläisten kanssa toimivat taiteen tekemisen lähtökohtana ja inspiraation lähteenä. Taiteellisessa työskentelyssään taiteilijat ovat pohtineet vastakohtapareja kuten perinteinen/moderni, urbaani/periferia, uusi/vanha ja minimalismi/ornamentti. Residenssiaikana toteutetut teokset esitellään Non-Static Depiction -näyttelyssä, joka ennen Rovaniemeä on kiertänyt Sivas Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonussa Sivasissa ja Vyner Street Galleryssa Lontoossa. 

Lontoossa asuva puolalaislähtöinen Alicja Dobrucka tutkii taiteellisessa työskentelyssään kulttuurien rajapintoja, yhden kulttuurin päättymistä ja toisen alkamista, käyttämällä eri alueiden käsityötekniikoita. Sivasissa Dobrucka työskenteli paikallisten käsityöläisten kanssa aiheenaan puolalaisen kansanperinteen kuvat ja figuurit.

Rovaniemeläinen taidemaalari Juhani Tuominen tutkii taiteessaan turkkilaisia Ottomaani-kauden hautarakennuksia (türbe) ja niiden interiöörien tunnelmaa. Tuomisen työskentelyn lähtökohtana Non-Static Depiction -projektissa olivat seldzuk-aikaisten hautarakennusten lisäksi sivaslainen matto, kilimi, sekä paikallinen musiikki.  Tuomisen teokset ovatkin kiitos ja kunnianosoitus turkkilaiselle klassiselle musiikille, erityisesti ney-huilulle, tanburille ja udille.

Non-Static Depiction -hanke on osa Tandem Turkey - European Union Cultural Managers Exchange -ohjelmaa. Hanke on toteutettu yhteistyössä lontoolaisen Arts Territoryn, turkkilaisen Sivas Hizmet Vakfin ja Lapin taiteilijaseuran kanssa. Tandem Turkey-European Union Cultural Managers Exchange -ohjelmaa rahoittavat Stiftung Mercator, European Cultural Foundation, MitOst e. V. ja Anadolu Kültür. Näiden rahoittajien lisäksi Non-Static Depiction -osahanketta ovat tukeneet Frame-säätiö ja British Arts Council.
 

Lisätiedot:
Merja Briñón
p. 045 205 5977, manageri.lts@gmail.com