SuomeksiIn English

Annika Bergvik-Forsander

01.11.2014

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

"In search of lost Time"

Näyttelyssään pietarsaarelainen taiteilija Annika Bergvik-Forsander esittää kolme kuvasarjaa, jotka käsittelevät ihmisen ja luonnon suhdetta aikaan. Näyttelyn nimi viittaa Marcel Proustin sata vuotta vanhaan romaanisarjaan "Kadonnutta aikaa etsimässä", joka on toiminut tärkeänä inspiraation lähteenä taiteilijalle. 

"Nerot" ovat muoto- ja valokuvien pohjalta tehtyjä henkilökohtaisia tulkintoja historiallisista, neron maineen saavuttaneista, nykyään lähes unohdetuista henkilöistä. Mikä on aikamme käsitys neroista ja onko neroja enää edes olemassa?

Kuvasarja "In search of lost Time" koostuu viidestä eri muotokuvasta, joista jokainen on rakennettu pienistä paloista, rikkileikatuista tussipiirustuksista, jotka alunperin ovat esittäneet ns. neroja. Kuvakollaaseissa he ovat tavallaan saaneet uuden elämän, hahmon ja persoonallisuuden. 

Yhteys ajan ja luonnon välillä konkretisoituu sarjassa "Sundrawings". Taiteilija on dokumentoinut auringonvalon ja sen heijastusten liikkeitä suuriin mustavalkoisiin piirrostöihin. Valo on dokumentoitu ennalta valitulle pohjalle tiettynä ajanjaksona, esimerkiksi kahden päivän aikana. Toistuvasti, tiettyinä ajankohtina piirtämällä jäljitetyt "auringonjäljet" ovat muodostaneet merkillisiä kuvioita. Kulloinenkin säätila on vaikuttanut voimakkaasti sommitelmien muotoon. Abstraktit sommitelmat vaikuttavat salaisilta viesteiltä. 

Näyttely on saanut tukea Föreningen Konstsamfundetilta. 

Yhteystiedot: Annika Bergvik-Forsander 
annika.bergvik-forsander@multi.fi  

Kotisivut: http://bergvikforsander.com/