SuomeksiIn English

Surulliset tytöt

29.08.2015

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Surulliset tytöt on vuonna 2013 perustettu viisihenkinen taiteilijaryhmä. Vaikka ryhmän jäsenten tekniikat ja tyylit ovat erilaisia, ovat teokset hengeltään sukulaisia. Leimallista on ihmisen läsnäolo sekä unenomainen, ajoittain satumainenkin tunnelma. Herkkyyden ja erityisesti "negatiivisten" tunteiden ilmaiseminen koetaan yhteiskunnassamme kielivän heikkoudesta. Surulliset tytöt peräänkuuluttavat ihmisen oikeutta tunteiden ilmaisemiseen, ilman pelkoa leimautumisesta, vapaana kontrollista. Näyttelyn teemana on: näkyvä/salattu, jota kukin taiteilija käsittelee omista lähtökohdistaan. 

Karkki Mäkelä käyttää teoksissaan raastavaa, häilyvää viivaa. Ihmishahmot hajoavat väriläiskiksi voimakkaan latautuneissa maalauksissa ja kollaaseissa. 

Sini Kososen tummille lyijykynäpiirustuksille on ominaista hiljainen, pysähtynyt tunnelma. 

Ihminen kootaan uudelleen Katja Määtän kollaaseissa. Luonto ja ihmisluonto sulautuvat yhdeksi: ihmisen päästä avautuu järvimaisema ja tähtitaivas seisoo jaloillaan. Vaikka teoksissa käsitellään paljon naiseutta, on pinnan alla aistittavissa vakavampi pohjavire. 

Satu Tanin pienet ja herkät tussipiirrokset kertovat tarinaa kuolemasta. Vakava aihe ei kuitenkaan näyttäydy pelottavana. 

Kokonaan toiseen suuntaan näyttelyn tunnelmaa vievät Aino Suonion abstraktit värileikittelyt, joissa tärkeää on liikkeen tuntu. 

Teostiedot: Karkki Mäkelä, Tunteeton, sarjasta Paljastumisen pelko 2015, akryyli ja kollaasi vanerille. 

Avajaiset perjantaina 28.8 kello 18:00 alkaen. Tervetuloa!