SuomeksiIn English

Erja Kärkkäinen & Anssi Hanhela

10.10.2015

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

KOHTAAMISIA

Näyttelyssä kohtaavat kaksi erilaista taiteilijaa, kaksi erilaista taiteen tekemisen tapaa. Anssi Hanhelan tauluissa kohtaavat kaksi ihmistä, mies ja nainen. Erja Kärkäinen kohtaa teoksissaan Frida Kahlon elämän, jossa Kärkkäinen löytää hyvin paljon yhtymäkohtia omaan elämäänsä.

Anssi Hanhelan teemana on rakkaan ihmisen löytyminen oman tapaturman jälkeen. Kuntoutuva Hanhela kuvittaa tauluissaan omaa elämäänsä ja kertoo niissä haaveistaan ja tunteistaan suhteessa tapaamaansa naiseen. Hanhelan tyyli on ekspressiivinen ja hyvin esittävä.

Erja Kärkkäisen töiden herätteenä on ollut Frida Kahlon elämä taiteilijana, lapsettomana ”äitinä” ja Diego Riveran naisena. Näyttelyn työt ovat osa tulevaa monitaideteosta Rauha Kahlo, jossa kuva ja sana kohtaavat. Tämä kokonaisuus tulee ensi-iltaan helmikuun alussa 2016.

Teoksissaan Kärkkäinen ei jatka Kahlon tyyliä ja työskentelytapaa. Hän tekee teoksia niistä tunteista, mitä Kahlon taide, ja ennen kaikkea Kahlon elämä on hänessä herättänyt. Kärkkäisen tyyli on abstraktivistinen ja työt on tehty sekatekniikalla.

Rauha Kahlo -monitaideteosta Kärkkäinen on työstänyt Lapin taidetoimikunnan puolivuotisella työskentelyapurahalla.

Teostiedot: Pariskunta 2014, akryyli ja öljy, 100 x 120 cm.

Yhteystiedot:
Anssi Hanhela:
hanhela(at)anssi.org 
anssi.org/hanhela-art/
gallerianapa.fi/taiteilija/20
kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/1819

Erja Kärkkäinen: erja.karkkainen(at)pp.inet.fi